”Sunexpress yolcu sayısını yüzde 14 artırdı”

Sunexpress Genel Müdürü Schwaiger, düzenledikleri kampanyalarla 20. yıl coşkusunu yolcularıyla da paylaşmaya başladıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Sunexpress Havayolları Genel Müdürü Paul Schwaiger, kış aylarında yolcu sayısını ekonomik krize rağmen yüzde 14 oranında artırdıklarını söyledi.

Sunexpress Havayolları Genel Müdürü Paul Schwaiger ve Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Antalya 1. Dış hatlar CIP Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığında 1989 yılında kurulan Sunexpress'in sektörde 20. yılını kutladığına dikkati çeken Paul Schwaiger, "20. yaşına merhaba diyen Sunexpress, özel olarak tasarlanmış logolarla uçakları giydirdi. Sunexpress'in uçağı, 20. yılını temsil eden özel logosuyla ilk uçuşunu Berlin'e yapıyor. Bu uçakla Antalyalı turizmciler, Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin'e uçacaklar" dedi.

Schwaiger, 180 bin kişinin ziyaret ettiği ITB Berlin Turizm Fuarı'na 180 ülkeden 10 binden fazla firmanın katıldığını, bu büyük fuara 10 yıl önce Antalya'dan özel uçuşlar başlattıklarını, turizmcileri Berlin'e elverişli fiyatlarla direkt uçurduklarını belirtti.

Bu yılın ekonomik kriz nedeniyle kritik bir yıl olduğunu vurgulayan Schwaiger, turizmde rekabetin kızışacağını, sektörde küçülme olabileceğini, bu nedenle de 2009 yılının tarihi bir yıl olacağını ifade etti. Schwaiger, bu yılı en az zararla atlatabilmek için çok daha fazla çalışmak gerektiğini kaydetti.

 '20 uçuşta 20 koltuk, her şey dahil 20 TL'

Sunexpress'in farklı kampanyalarla, 20. yıl coşkusunu yolcularıyla da paylaşmaya başladığına işaret eden Paul Schwaiger, şunları söyledi:

"Kampanyaların ilki, '20 uçuşta 20 koltuk, her şey dahil 20 TL' sloganıyla 14 Mart tarihinde yolculara sunulacak. Kampanya kapsamında, 14 Mart tarihinden itibaren, her cumartesi gecesi saat 22:00'de, Sunexpress'in internet sitesi www.sunexpress.com üzerinden duyurulacak 20 sürpriz iç hat uçuşunda, 20 koltuk her şey dahil 20 TL'ye satılacak. Aynı kampanya, '20 uçuşta 20 koltuk, her şey dahil 20 euro' olarak, dış hat uçuşlarında da uygulanacak. Kampanyalı biletler, sadece www.sunexpress.com sitesi üzerinden satın alınabilecek."

Schwaiger, Kasım 2008–Şubat 2009 döneminde Sunexpress'in taşıdığı yolcu sayısını, 2007/2008 kış dönemine göre yüzde 55.6 artırarak, 1 milyon 371 bin 947'ye çıkardığını açıkladı. Toplam iş hacminde yaklaşık yüzde 50 büyüme elde eden Sunexpress'in, aynı dönemde gelirlerini yüzde 40 artışla 104.8 milyon euroya yükselttiğine değinen Schwaiger, toplam uçuş sayısını da yüzde 55.6 artışla 10 bin 115'e çıkarmayı başardıklarını vurguladı.

Paul Schwaiger, şunları kaydetti:

"Kış sezonunu başarılı bir şekilde sürdüren Sunexpress, yaz sezonu ön rezervasyonları için de olumlu beklentileri var. Artık kış uykusuna yatma dönemi bitti, 12 ay turizme hizmet veriyoruz. Küresel ekonomik krizden ötürü, turizm Türkiye için çok daha önemli konuma geldi. Tatil ülkesi olarak Türkiye, mükemmel bir fiyat/kalite oranına sahip. Alman pazarının Türk turizmi açısından öneminin farkındayız. Sunexpress olarak, yoğun bir programla ITB Berlin'deki yerimizi alıyoruz. Türk turizmine katkı sağlamak amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki dönemde oluşacak iş potansiyelini ancak ITB sonrasında görebileceğiz. Ancak şu an itibarıyla imzalamış olduğumuz ön rezervasyonları dikkate aldığımızda, yaz sezonuna olumlu baktığımızı söyleyebiliriz."

Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say

Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise Sunexpress'in kış sezonu süresince, iç hat yolcu sayısında geçen yıla göre yüzde 172.8 gibi "inanılmaz bir büyüme" gerçekleştirdiğini söyledi. Bu başarıda İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşlara başlamalarının ciddi katkısı olduğunu vurgulayan Say, kış dönemindeki asıl başarının, dış hat yolcu sayısında pazar ortalamasının üzerinde elde ettikleri yüzde 14'lük büyüme olduğunu bildirdi.