SunExpress'ten yolcu hakkına güvence

Havayolu şirketi seferlerde 'Yolcu taahhütnamesi' uygulaması başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, yaptığı yazılı açıklamada, Türk sivil havacılığında birçok yeniliğe imza atan SunExpress'in, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı kapsamında başlattığı uygulamanın, yolcu hakkını güvence altına aldığını belirtti.

Yeni uygulamayla, iç hat uçuşlarında istenmeyen aksamalardan doğacak rötar ve sefer iptali durumlarında, yolcularına, bir sonraki uçuşlarında indirim, bilet ücretini geri ödeme veya bileti başka uçuşla değiştirme gibi haklar tanıdıklarını bildiren Say, yolcuların haklarının, olumsuz hava koşulları, doğal afetler, savaş, sıkıyönetim ve seferberlik halleri gibi zorlayıcı bir neden olmaksızın meydana gelen gecikme veya iptal durumlarında geçerli olduğunu vurguladı. Say, şunları kaydetti:

"Her ne kadar istenmeyen bir durum olsa da, uçuşlardaki gecikme ve iptaller sivil havacılık sektörünün gerçekleri arasında yer alıyor. Havayolu şirketlerinin önlenemeyen bu gibi durumlardaki rolü, yolcuların mağdur olmasını engellemektir. Yolcularımızın hakları, yurt dışı uçuşlarında uluslararası mevzuatla güvence altında. Müşteri odaklılık anlayışımız, bize iç hatlarda da yolcularımıza haklarını tüm şeffaflığıyla duyurma görevini yüklüyor. Gecikme ve sefer iptallerini ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışsak da, yolcularımıza yansıyan durumlardaki sorumluluğumuzu resmi bir taahhütnameyle duyuruyoruz. Yolcularımızın memnuniyeti, hizmet kalitesi anlayışımızın en önemli parçası."

SunExpress'in 'Yolcu taahhütnamesi'ne göre yolcular, uçuşun zorlayıcı bir sebep olmaksızın 2-4 saat arasında gecikmesi durumunda, bir sonraki iç hat uçuşlarında 50, 4 saatin üzerinde gecikme söz konusu ise bir sonraki iç hat uçuşlarında 100 YTL indirim hakkı elde edilecek. Uçuşun zorlayıcı bir sebep olmaksızın iptal edilmesi durumunda yolcular bilet ücretinin tamamını geri alacak veya daha sonraki bir uçuşla değiştirebilecek. Uçuş, 24 saatten daha az süre kala iptal edilirse, yolculara ayrıca, bir sonraki uçuşlarında 100 YTL indirim de uygulanacak. Rezervasyonlu bileti olduğu halde herhangi bir sebeple uçakta yer bulamayanlar bilet ücretini ya geri alıp ya da başka bir uçuşla değiştirirken, bir sonraki uçuşları için ayrıca 100 YTL indirim hakkı da elde edecek. İndirimler 6 ay boyunca, iç hat uçuşlarında yolcunun kendisi tarafından ve çağrı merkezi ile SunExpress bilet satış ofislerinden yaptırılan rezervasyonda kullanılabilecek.