Süreyya Ciliv 'Seçkin Kariyer' ödülüne layık görüldü

Amerika-Türkiye İlişkileri Konferansı kapsamında verilen 'Seçkin Kariyer Ödülü' bu yıl Turkcell Genel Müdürü Ciliv'e verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Washington'da düzenlenen Amerika-Türkiye İlişkileri Konferansı kapsamında başarılı kişilere verilen "Seçkin Kariyer Ödülü", bu yıl Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'e verildiği.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, American-Turkish Council (ATC), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle Washington'da düzenlenen 28'inci Amerika-Türkiye İlişkileri Konferansı kapsamında başarılı kişilere verilen "Seçkin Kariyer Ödülü"nü bu yıl Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in aldığı bildirildi.

Ciliv'in, konuşmasının ardından daha önce Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti ve Kemal Derviş gibi isimlere verilen "Seçkin Kariyer" ödülünü ATC Yönetim Kurulu Başkanı Brent Scowroft ile TAİK Başkanı Haluk Dinçer'den aldığı belirtildi.

Seminerde bir konuşma yapan Ciliv, "Türkiye ve Amerika'nın işbirliğiyle teknolojiyi kullanarak dünya için faydalı işler yapabiliriz" dedi.

"ABD-Türkiye: Değişim Çağındaki Zorluklarla Baş Etmek" başlıklı konferansın "Dijital Çağda Türkiye" konulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri panelinde konuşan Ciliv, stratejik bir noktada bulunan Türkiye'nin potansiyeline inandığını belirterek, herkesi Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ettiği ifade edildi.

Teknoloji dünyasının diğer sektörlerden çok daha fazla fırsatlar sunduğuna dikkati çeken Ciliv, geleceğin mobil iletişimde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Turkcell Türkiye'de iletişim, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanında öncülüğünü devam ettiriyor. 3G sayesinde daha çok bilgiyi daha hızlı aktarabileceğiz. Mobil erişim insanların aynı fırsatlara sahip olmasını sağlayacak. Bunun sonuçlarını eğitim, sağlık ve ekonomide kısa zamanda göreceğiz. Teknoloji sayesinde topluma katkıda bulunabiliyoruz. Türkiye ve Amerika'nın işbirliğiyle teknolojiyi kullanarak dünya için farklı ve faydalı işler yapabiliriz. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum ve beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederim."

ATC Üst YÖneticisi (CEO) ve Başkanı, Emekli Büyükelçi James Holmes "Seçkin Kariyer" ödülünün bu sene Süreyya Ciliv'e verilmesinin nedenlerinin "Ciliv'in iletişim teknolojilerindeki global liderliği, Turkcell'in Türkiye'de mobil iletişimi yaygınlaştırmadaki başarısına katkısı, uluslararası girişimciliği ve Türk iş dünyasının sözcülüğünü yapması" olduğunu dile getirdi.