Suudi Arabistan'dan helal sertifikalı hazır yemek talebi

Suudi Arabistanlı firma, Türkiye’den helal gıda sertifikalı hazır yemek ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçinde bulunduğumuz modern üretim sistemi içerisinde herhangi bir Müslüman, uzman desteği olmaksızın bir ürünün helalliği konusunda kesin bir karara varamamaktadır. Doğru bir karar alınabilmesi için İslam hukukunu da bilen gıda, veterinerlik, ziraat, biyoloji, kimya vb. gibi alanlarda uzman bilim adamlarının değerlendirmesi ile konunun teknik yönüne de vakıf, Müslüman din alimlerinin, karar alma sürecinde olması gerekir. Bir gıda ürünün helal olabilmesi için ürünün veya üründe kullanılan hammaddelerin helal olması yeterli değildir. Gıdanın menşei, üretim veya işleme süreci ve işleme metodlarının da İslam hukukuna uygun olması gerekir. Aynı zamanda, tüm bu bileşenleri ve proses yardımcı malzemelerin de İslami esaslara göre meşru yollardan elde edilmiş olması gerekir. Helal Gıda, haram veya şüpheli gıda ve maddeler ile necis olan şeylerden arındırılmış olmalıdır. Ürünlerin sevkiyat ve depolama süreçlerinde ve gerektiğinde satış aşamasında ilave bir çaba ve sürekli dikkat gerekmektedir. Belgelendirme, belge kapsamına giren ürünlerin helalliğini etkileyen tüm süreçlerin ve bu süreçlere ait risklerin izlenebilir bir sistem dahilinde sürekli kontrol altında tutulmasını sağlar. 

Helal kelimesi izin verilen, İslam Hukuku kurallarına uygun anlamına gelmektedir. Kısaca, Allah’ın Müslümanlara izin verdikleri demektir. 

Helal gıda; bir Müslümanın İslam Hukuku kurallarına göre tüketebileceği gıdaları ifade etmektedir.                           

Suudi Arabistanlı firma, Türkiye’den helal gıda sertifikalı hazır yemek ithal etmek istemektedir.Tedarikçilerle acilen iletişim kurmak isteyen firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkisheporter.net/en-US/Leads/323501_interested-in-ready-to-eat-meals-for-saudi-arabia 

Bu konularda ilginizi çekebilir