Talep geldi, ihraç 3,2 milyar liraya ulaştı

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kuru "Toplam 700 milyon lira olarak planlanan ihraç tutarı, ek satış hakkının da kullanılması ile 1,2 milyar lira büyüklüğe ulaştı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, Ziraat Bankası Bono ve Tahvil ihraçlarının toplam tutarının 3,2 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Kuru, Banka tarafından 8-9-10 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Bonosu ihracına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 1,34 milyar lira tutarında gelen talep doğrultusunda, toplam 700 milyon lira olarak planlanan ihraç tutarının, ek satış hakkının da kullanılması ile 1,2 milyar lira büyüklüğe ulaştığını kaydetti. Böylece Bankanın 14 Ağustos tarihindeki 1 milyar liralık banka bonosu itfasını 1,2 milyar lira yenilediğini ifade eden Kuru, Ziraat Bankası Bono ve Tahvil ihraçlarının toplam 3,2 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

Son sekiz haftadır yurtdışı yerleşiklerin Devlet İç Borçlanma Senetleri stoklarını 9,4 milyar dolar arttırmasının da etkisiyle kısa vadeli bono faizlerinin hızla düşmesi nedeniyle, son dönemdeki banka bono ihraçlarında ek getirinin sınırlı da olsa yükseldiğine dikkati çeken Kuru, 178 gün vadeli, benzer vadeli Devlet İç Borçlanma Senetlerinin getirisi üzerine yüzde 0,60 ek getirisi ile basit faiz oranı yüzde 7,81 olarak gerçekleşen Ziraat Bonosu'nun, İMKB Tahvil Bono Piyasası'nda 15 Ağustos 2012 tarihinden itibaren işlem görmeye başlayacağını kaydetti.

Son dönemde Merkez Bankası'nın para politikalarındaki duruşu ve enflasyon beklentilerinin gerilemesi ile mevduat faizlerinde sektörde başlayan düşüşün önümüzdeki dönemde de devam etmesinin beklendiğini ifade eden Bilgehan Kuru, mevduattan farklı olarak vadesinden önce tasarruf sahiplerine likidite imkanı sağlayan banka bono ve tahvil ihraçları ile alternatif bir yatırım aracı sunulmakla birlikte, bankalara da orta vadeli bir kaynak sağlanmakta olduğunun altını çizdi. Kuru, Ziraat Bankası'nın önümüzdeki dönemde de gerek ürün çeşitliliğini artırmak gerekse sermaye piyasalarında birincil ve ikincil piyasaların derinleşmesi yönündeki çalışmalarının sürdürüleceğini bildirdi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir