Talih Kuşu başka yöne mi uçacak?

Net Holding, şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini bugün de imzalamayacağını açıkladı. Bakan Şimşek 'süre uzatımı olmaz' deyince ibre 'Çorumlu Kuyumcu'ya döndü...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding, sözleşmenin bugün de imzalanamayacağını açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Milli Piyango için süre uzatımını daha önce yaptık, muhtemelen süre uzatımı olmayacak. İhalede ikinci olanla süreç başlayacak" dedi.

ERG-Ahlatçı Grubu: Sürece hazırız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu adına Çorumlu iş adamı Ahmet Ahlatçı'dan açıklama geldi. Şans oyunlarının özelleştirme ihalesi sürecine ilişkin kendilerine şu ana kadar konuyla ilgili resmi bir tebliğin yapılmadığını söyleyen Ahlatçı, "Tüm Türkiye gibi ben de televizyondan öğrendim" dedi.  

Ahlatçı, resmi tebliğ yapıldıktan sonra çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, "Resmi tebliğ yapılmasını bekliyoruz. Nasıl ki ihaleye girerken hazırsak, şimdi de bu sürece hazırız" ifadelerini kullandı. 

Geçen yılki ihalede ikinci olan ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk ve Ankara merkezli ERH İnşaat'tan oluşuyor. İhale 2 milyar 755 milyon dolarla sonlanmış ikinci grubun teklifi de bu rakamın 5 milyon dolar altında kalmıştı.

O dönemde ihalede ikinci olan bu grup kamuoyunda 'Çorumlu Kuyumcu' olarak anılmıştı. İhaleye ayrıca Turkish Lottery Holding B.V. de teklif vermişti. Net Holding Temmuz 2014'te yapılan Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini kazanmıştı.

Net Holding'in açıklaması

Net Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, 10 Mart 2015 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan özel durum açıklamamızda belirtildiği gibi, Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi kapsamında, lisans sözleşmesini imzalamak üzere tarafımıza verilen sürenin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15 Nisan 2015 tarihine kadar uzatılması uygun görülmüştür. İlgili Lisans Sözleşmesi'nin söz konusu tarihte imzalanamayacağı anlaşılmaktadır. Sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinaden yatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arz ederiz.  Konu ile ilgili süreç devam etmekte olup gelişmeler oldukça kamuya duyurulacaktır" denilmişti.