Tarım ve hayvancılık kredi miktarları belli oldu

Yetiştirici ve üreticilere 2016 yılında 12.5 milyon TL üst sınıra kadar indirimli kredi kullandırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hayvan yetiştiricileri ile bitkisel üreticilere 2016 yılında verilecek destek miktarları belli oldu.

Hayvan yetiştiricilerine 12.5 milyon liraya, bitkisel üretim yapan üreticilere ise 10 milyon TL'ye kadar indirimli faiz oranlı kredi kullandırılacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, hayvan yetiştiricilerine konularına göre 200 bin TL ile 12.5 milyon TL arasında değişen kredi üst limitleri dahilinde indirimli kredi sağlanacak.

Bitkisel üretim yapan gerçek ve tüzel kişilere de konularına göre 100 bin TL ile 10 milyon TL arasında değişen miktarlarda üretim ve işletme kredisi kullandırılacak.

Sözleşmeli üretim modeli kapsamında, üreticiler ile imzaladığı sözleşmeler dahilinde yetiştirilen ürünü almayı garanti etmek suretiyle tarımsal üretim yaptıran gerçek ve tüzel kişi üreticilere, söz konusu üretim faaliyetlerinin finansmanı amacıyla azami 10 milyon TL'ye kadar sözleşmeli üretim kredisi açılabilecek.

Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerinin bu karar kapsamında açılan kredilerden doğacak gelir kayıpları, ilgili yıl bütçelerine bu amaçla konulacak ödenekten karşılanacak.