Tarzları farklı, keyifleri aynı

Müzik ruhun gıdasıdır diyenler, bu hafta, İstanbul’da birbirinden farklı lezzetlerle süslenmiş “enfes bir sofra” bulacaklar. Klasikten oda müziğine, alaturkadan rock’a işte haftanın merakla beklenen konserleri...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da bu hafta sonu ve gelecek hafta, en az biri farklı tarzlardan hoşlanan müzikseverlerin beğenisini kazanacak 4 keyifli konser gerçekleştiriliyor. Klasik müzikten hoşlananlar çellonun yaşayan efsanelerinden Mischa Maisky ile piyanist kızı Lily Maisky’nin, oda müziği meraklıları 6. Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nin açılışını yapacak olan Berlin Filarmoni Solistleri ve Özgür Aydın’ın konserlerini iple çekiyor. Alaturkacılar Emel Sayın’ın bu kez kürdihicazkâr makamından şarkılar seslendireceği “Makam Farkı” konserini merakla beklerken, Türkçe rock tutkunlarıysa Teoman’ı “Vestel Gururla Yerli” etkinliğinde dinlemek için sabırsızlanıyorlar.

Sahnede bir baba-kız

İlgi çekici bir klasik müzik ikilisi oluşturan Mischa Maisky ve Lily Maisky, İş Sanat sahnesine 9 Şubat’ta konuk oluyor. Mischa Maisky, kariyeri boyunca 35’in üzerinde kayda imza atmış ve dünyanın önde gelen topluluklarıyla çalmış bir çellist. Babası Mischa Maisky ile duo konserlerinin yanı sıra solo performanslar da sergileyen genç piyanist Lily Maisky ise şimdiye kadar Londra’daki Royal Festival Hall, Viyana’daki Concerthaus, New York’taki Carnegie Hall, Tokyo’daki Suntory Hall gibi saygın salonlarda sahne aldı.

Oda müziği festivali başlıyor

Klasik müzik sevenlerin merakla bekledikleri bir diğer konserse Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nin açılış gecesinde gerçekleştiriliyor. Festivalin altıncısı, Berlin Filarmoni Solistleri ve Özgür Aydın’la, 6 Şubat’ta Grand Pera Emek Sahnesi’nde dinlenebiliyor. Festival, 28 Şubat’a kadar oda müziğinin sevilen isimlerini İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.

Bir ustayla alaturka keyfi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Makam Zamanı” projesinin yeni konseri de bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Alaturka sevenleri buluşturan konserin solisti, alanının ustalarından Emel Sayın. Solistin bu kez “kürdilihicazkâr makamı”ndan seçme eserler seslendireceği “Makam Zamanı” konseri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, 3 Şubat’ta dinlenebiliyor.

Ve Teoman...

Müzik dünyamızın ustalarını “Vestel Gururla Yerli” başlığıyla sanatseverlerle buluşturan Zorlu PSM’deyse gelecek hafta Teoman konseri var. Türkçe rock müziğin sevilen besteci-söz yazarı ve yorumcularından biri olan Teoman, 7 Şubat’ta İstanbullu sevenleriyle buluşuyor. Atlantis Yapım işbirliğiyle gerçekleştirilen konser, Teoman’ın eski ve yeni şarkılarını harmanlayan bir repertuara sahip.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir