”Tatil kampanyasıyla büyümeyi amaçlıyoruz”

"İç Turizmde Erken Rezervasyon Baharı" Kampanyası basın toplantısıyla tanıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tatil yapmanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın ülke içinde avantajlı tatil yapmalarını teşvik eden ve iç pazarı hareketlendirecek olan bu kampanya ile Türk halkının tatil bilincini artırmayı ve iç turizmde istikrarlı büyümeyi sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"Tatil Herkesin Hakkı" sloganıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) ile THY önderliğinde başlatılan ve 4 Mayıs-8 Haziran tarihlerin arasında geçerli olacak "İç Turizmde Erken Rezervasyon Baharı" Kampanyası, Feriye Lokantası'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Günay, dünyada ve Türkiye'de yaşanan bazı tatsız olaylara rağmen, erken rezervasyon kampanyası gibi müjdeli haberlerin de var olduğuna işaret ederek, iç turizmi canlandırmak amacıyla hazırlanan kampanya hakkında bilgi verdi.

"Vatandaşlarımızın ülke içinde avantajlı tatil yapmalarını teşvik eden ve iç pazarı hareketlendirecek olan bu kampanya ile Türk halkının tatil bilincini artırmayı ve iç turizmde istikrarlı büyümeyi sağlamayı amaçlıyoruz" diyen Günay, iç turizmde sağlanacak bu hareketliliğin ekonomiye de katkı sağlayacağına dikkati çekti.

Ertuğrul Günay, 4 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında kampanyaya katılacakların yüzde 35-40 oranında indirimlerden yararlanacaklarını, ayrıca bazı bankalarla yapılan anlaşmalar çerçevesinde ödemelerde erteleme ve kredi kartına taksitlendirme gibi avantajlardan yararlanacaklarını, ayrıca THY ile ekonomi sınıflarında ve Anadolujet uçuşlarında yüzde 10, business sınıflarında ise yüzde 20 indirimden yararlanacaklarını anlattı.

"Okullar 28 Eylül'de başlayacak"

Bu yıl iç turizmde hareketliliği artırmak için okulların açılma tarihinde de değişikliğe gidildiğini anımsatarak, okulların Ramazan Bayramı bittikten sonra 24 Eylül'de açılacağını, ancak 24 Eylül'ün Perşembe gününe gelmesi dolayısıyla okulların fiili olarak 28 Eylül Pazartesi günü eğitime başlayacağını anlatan Günay, böylece bu yıl iç turizme büyük katkılar sağlanacağını dile getirdi.

Konaklamada KDV'nin yüzde 18'den 8'e indiğini, bu indirimi yat yataklarına da uygulayacaklarını kaydeden Günay, ayrıca ÖTV ile ilgili ithal içkilerde yaşanan sıkıntıları da bildiklerini ve bu konuda bir kararname hazırlama noktasında olduklarını ifade etti.