TAV İnşaat, 42 milyon dolar net kar elde etti

Şirket, faaliyetlerinden 680 milyon dolar ciro elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - TAV İnşaat, geçen yıl 42 milyon dolar net kar elde etti.

TAV İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre şirket, faaliyetlerinden 680 milyon dolar ciro elde ederken, şirketin 31 Aralık 2008 tarihinde sona eren dönemde denetlenmiş UFRS konsolide bazda hazırlanan mali tablolarına göre net karı 42 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TAV İnşaat'ın Körfez ve Kuzey Afrika bölgelerinde yapımına devam ettiği projeler ile toplam cirosunda bir önceki yıla oranla yüzde 107 artış gerçekleştirdiğini bildirdi.

TAV İnşaat'ın, havalimanı inşaatı yapımı projelerinde uluslararası bir Türk markası olduğunu ifade eden Selen, şunları kaydetti:

"Hız kesmeden devam eden inşaat projelerimizle birlikte, hem kar açıklayabilmemiz, hem de çalışan sayımızı yüzde 29 oranında artırarak ekonomiye sağladığımız katkı dikkate alındığında, kriz ortamında aldığımız çok hızlı kararların, çalışanlarımız arasındaki iletişimin ve analitik yönetimin en güzel örneğini sergilediği açıktır. 2008 yılında şirketimiz konsolide bazda 42 milyon dolar net kar elde etmiştir. Bu rakam, firmamızın yürütmekte olduğu çizginin ve yaptığı işlerin, global krize dayanaklılığının da bir göstergesidir."

Atatürk Havalimanı'nın inşaatı ile başlayan projelerinin büyüklüğünün bugüne kadar toplam 8 milyar dolara ulaştığını belirten Selen, bu büyüklüğün 1,6 milyar dolarlık kısmını tamamladıklarını, 6,4 milyar dolarlık kısmının ise yapımını sürdürdüklerini bildirdi.

Açıklamaya göre, TAV İnşaat, Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Terminali, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Dış Hatlar Terminali'nin yapımını Atatürk ve Adnan Menderes Havalimanları'nın ise İç Hatlar Terminalleri'nin yenilenmesini gerçekleştirdi.

Yurt dışında TAV İnşaat'ın imza attığı projeler arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai'de bulunan Emirates A380 Hangarları, Gürcistan'da başkent Tiflis ve Batum'un Uluslararası Havalimanları ve Kahire de TB3 Kahire Havalimanı Terminal Binası'nın yapımı bulunuyor.

TAV İnşaat halen Katar'da Yeni Doha Havalimanı Yolcu Terminali, Libya'da Tripoli ve Sabha Uluslararası Havalimanı ve Tunus'un Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanları'nın inşaatını yürütüyor.