TAYSAD, üyelerini ''kıyaslayarak'' rekabet gücünü araştıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), üyeleri ve sektör temsilcilerinin rekabet güçlerini yükseltmek, performanslarını ölçebilmek ve bu çerçevede 2013 hedeflerini ve vizyonlarını masaya yatırabilmek için kıyaslama çalışması başlattı.
Yapılan açıklamaya göre, tüm üyelere anket soruları gönderildi, soruların yanıtları 12 Şubat 2013'e kadar toplanarak sonuçlar analiz edilecek.
Küresel anlamda kalitesini kanıtlayan, dünya markaları tarafından tercih edilir hale gelen Türk otomotiv yan sanayisini daha ileriye taşımak isteyen TAYSAD, 2013 yılında da, üyelerini küresel otomotiv endüstrisinin beklentilerini karşılayabilecek şekilde yönlendirmek istiyor.
TAYSAD'ın 2013 yılı için hazırlayacağı kıyaslama çalışmasında üye firmalar, tesislerin performans gösterilerine yönelik sorulara yanıt verecek. Çalışmada verimlilik, stok devir oranı, tezgah etkinliği, sistem kalitesi, elektronik veri kullanımı, tedarik zinciri, kişi başı eğitim, cirodan Ar-Ge'ye ayrılan pay, yıl içinde başlayan yeni projelerin ciro içindeki payı, çevre koruma faaliyetlerinin cirodaki payı, toplam enerji tüketiminin cirodaki payı gibi ayrıntılar da ele alınacak.