TEB ile GTO arasında kredi protokolü imzalandı

Gebze Ticaret Odası üyeleri 100 bin YTL'ye kadar kredi olanağından yararlanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Gebze Ticaret Odası (GTO) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde GTO üyeleri, 100 bin YTL'ye kadar kredi olanağından, ayrı bir değerlendirmeye tabi tutulmadan çek karnesi ve kaynak hesap imkanlarından faydalanabilecek. GTO'daki protokol GTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başaran ile TEB Anadolu Bölge Yöneticisi Tarkan Giresunlu tarafından imzalandı. 

İmza töreninin ardından konuşan İbrahim Başaran, TEB yöneticilerine üyelerine sağlanan cazip kredi imkanlarından dolayı teşekkür etti. KOBİ'lerin gelişmesinde ve yeni pazarlara açılmasında en büyük engellerden birinin sermaye darlığı olduğunu bildiren Başaran, imzalanan protokolle KOBİ'lerin bu eksikliğini giderebileceklerini vurguladı. 

TEB Anadolu Bölge Yöneticisi Tarkan Giresunlu ise TEB İşletme Bankacılığı olarak sivil toplum kuruluşları ile iş birliğin önemli olduğunu dile getirerek, "Türk ekonomisinin önemli bir bölümünü küçük işletmeler oluşturuyor. TEB olarak bu işletmelere her alanda destek vermek için çalışıyoruz. Onların hem bulundukları bölgeye, hem de ülke ekonomisine kattıkları değeri artırmalarına fırsat yaratmak en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. TEB olarak Gebze'nin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu. 

Protokole göre, oda üyelerine nakit akışlarını düzenlemelerine yardımcı olmak üzere çek karnesi verecek. Ayrıca kredi alan tüm oda üyeleri, aldıkları kredinin belli bir oranı kadar Kaynak Hesaba da (Kredili Mevduat Hesabı) sahip olabilecek. Kaynak hesap sayesinde işletme sahipleri fatura, çek, vergi gibi ödemelerini vadesi geldiğinde hesaplarında para olmasa dahi gerçekleştirebiliyor ve ihtiyaç duyduklarında hiç bir formaliteye gerek kalmadan nakit kredi kullanabiliyorlar.