TEB'den engellilere 'Engelsiz Kampüs'

Banka, 10 engelli öğrenciye uzman hocalar tarafından özel bir eğitim programı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), üniversite üçüncü, dördüncü sınıf ve yüksek lisansta öğrenim gören engelli öğrencilere yönelik "Engelsiz Kampüs" adını verdikleri özel bir eğitim programı düzenlediklerini belirtti.

TEB'in Cumhuriyetköy'de bulunan eğitim merkezi TEB Formasyon Akademisinde düzenlenen eğitim programında yaptığı açıklamada TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş, TEB olarak yenilikçi ve yaratıcı olmaya çok önem verdiklerini kaydederek, "Bu noktada çalışanlarımızla birlikte çok önemli yol katettik, Mevcut birikimlerimizi üniversite öğrencileri ile de paylaşmaya başladık, Bu noktada engelli öğrencileri de odağımıza koyduk. İki gün boyunca 10 engelli öğrencimizi ağırladık. Onlara inovasyon, iletişim, ve yaratıcılık alanlarında uzman hocalar tarafından eğitim verdik" dedi.

Programa katılan engelli öğrencilere kariyer danışmanlığı da yaptıklarını ifade eden Altıntaş, TEB olarak engelli istihdamında önceliğin "Engelsiz Kampüsüne" katılan öğrencilerde olacağını belirtti.

Engelsiz Kampüsü'nde 2 günlük eğitime katılan öğrencilere TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş tarafından sertifikaları verildi.

Akıl fikir kampüsü

Aynı zamanda TEB'in başarılı üniversite öğrencilerine yönelik olarak da "Akıl Fikir Kampüsü" adlı bir eğitim programı düzenlediklerini ifade ederek, "Bugüne kadar 5 “Akıl Fikir Kampüs"ü düzenledik. Bu kampüslere katılan öğrenciler iki gün boyunca burada ağırlandı. Alanında öncü eğitmenler tarafından inovasyon içerikli eğitimler verildi, bankacılığın yaratıcılığa ne kadar açık bir meslek olduğu aktarıldı. Aldıkları eğitimlerle hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadılar. TEB;in üst düzey yöneticileri ile tanışma ve onların deneyimlerinden faydalanma imkanı buldular. Farklı fikir ve yaratıcılıklarını özgür bir ortamda paylaşmanın keyfini yaşadılar" dedi.