Teknik personel şartı 1 Mart'a kadar sağlanacak

"Onaylanmış kuruluşlar"a gerekli yetkinliğe sahip yeterli sayıda teknik personeli bünyesinde bulundurma şartı 1 Mart 2015'e kadar sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Uygunluk değerlendirme kuruluşları, gerekli yetkinliğe sahip yeterli sayıda teknik personeli bünyesinde bulundurmanı şartını 1 Mart 2015'e kadar sağlayacak. 

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesinde Esas Alınacak Temel Kriterlere Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, daha önce bakanlık tarafından görevlendirilen Türkiye'de yerleşik uygunluk değerlendirme kuruluşları (onaylanmış kuruluşlar), gerekli yetkinliğe sahip yeterli sayıda teknik personeli bünyesinde bulundurmanı şartını 1 Mart 2015'e kadar sağlayacak. 

Başvurular elektronik ortamda alınacak

Gerekli altyapının bakanlık tarafından tamamlanması ile onaylanmış kuruluş adayının ilk başvurusu veya onaylanmış kuruluşun kapsam genişletme başvurusu, elektronik ortamda alınacak ve değerlendirilecek. 

Daha önce bakanlık tarafından süresiz olarak görevlendirilen onaylanmış kuruluşların yeni görev süreleri, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren ilgili teknik düzenleme kapsamında sahip olduğu onaylanma amaçlı akreditasyonun en son geçerlilik tarihi esas alınarak yeniden belirlenecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir