Tekstil makinecileri Maraş'ta buluşacak

Kahramanmaraş, 23 Ekim’de başlayacak UluslararasıTekstil Makinaları Fuarı’na hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Tekstil sektöründe son yıllarda yoğunlaşan yatırımlar ve aldığı teşviklerle hızla büyüyen Kahramanmaraş, 23-25 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Tekstil Makinaları Fuarı KTM2014’e ev sahipliği yapacak. 

Tekstil ve konfeksiyonda öne çıkan Adana, Osmaniye, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın buluşacağı fuarda dünyaca ünlü dokuma makinası üreticisi İtema Group, yeni geliştirdiği R9500 model dokuma tezgahını Türk tekstilcilerine tanıtacak. Hindistan’dan fuara katılan iplik makine üreticisi Lakshmi fiyat- teknoloji dengesi ile pazarı zorlamayı hedefl iyor. 

Fuarın katılımcıları arasında Denizli’nin ihracat şampiyonlarından Elteksmak Makine de var. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarı İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) de destekliyor. ECR Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, imzalanan protokol ile artık 4 bin üyesi olan İTHİB’i de ağırlayacak. 

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, birlik üyelerinin Türkiye’nin tekstil ihracatının yüzde 70’den fazlasını gerçekleştirdiğinin altını çizerek, “Düzenlenecek KTM 2014 Fuarı Kahramanmaraş’ta kümelenen tekstil sektörü için büyük önem taşıyor. İhracatın olduğu bir bölgede bizim de bulunmamız gerektiğini düşünerek bu fuara destek kararı almış bulunmaktayız” dedi. İsmail Gülle, Türk tekstilcisinin son derece modern tesislerde üretim yaptığına değinerek KTM2014 fuarının tekstil sektörü için aynı zamanda ‘’Hızla yenilenen tekstil makinelerinin teknolojik değişim ve yeniliklerini yakından tanıma fırsatı” oldugunu belirtti. 

KTM 2014 fuarının organizatörü ECR Fuarcılık’tan Ümit Vural ise uzun bir süredir yürütülen görüşmeler neticesinde tekstil sektörünün öncü birliklerinden olan İTHİB ile resmi bir protokol imzaladıklarını vurgulayarak, “İTHİB ile tam bir uyum içerisinde çalışmalara devam edeceğiz. İTHİB’in verdiği destek fuar için çok önemli bir kazanım oldu. Akdeniz Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (ATHİB) ile yapılan görüşmeler de olumlu sonuçlandı. KTM2014 Fuarı ile işbirliğine ilişkin prensip de anlaştık ve çok kısa bir sürede resmi protokolü imzalayacağız. Fuarın İTHİB’den sonra ATHİB tarafından da desteklenmesi, uluslararası tanınmışlığına önemli katkı sunacak” diye konuştu.

Tekstil Zirvesi’nin ev sahibi Maraş TSO 

“Tekstil Toprağına Dönüyor” teması ile 2013 yılında ilki gerçekleştirilen Uluslararası Tekstil Zirvesi de (UTZ) bu yıl KTM2014 Fuarı ile eş zamanlı düzenlenecek. Zirvenin ev sahipliğini üstlenen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş Türk ve dünya tekstili açısından çok önemli bir noktaya gelmeyi hak ediyor. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ne verdiğimiz destek devam edecek. Kahramanmaraş, son dönemde ulusal düzeyde tekstil sektöründe büyük bir atılım içinde. Bu nedenle tekstil sektörüne yönelik fuarların ve etkinliklerin burada yapılması için her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.