Telekom, '3G yatırımı' haberlerine açıklık getirdi

Şirket, 3G lisans bedelinin öngörülen başlangıç tutarından yüksek olup olmayacağının henüz belli olmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom, 3G kapsamında yapılacak yatırımlarla ilgili basında yer alan haberlere açıklık getirdi. İştiraki Avea'nın hangi lisansı alacağı ve lisans bedellerinin öngörülen başlangıç bedellerinden yüksek olup olmayacağının bu aşamada belli olmadığını belirten Telekom, lisans bedeli dışında diğer yatırım harcamalarına ilişkin detaylandırılmış plan üzerinde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Türk Telekomünikasyon AŞ'den İMKB'ye yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde şirketimiz iştiraki Avea yetkililerine dayanılarak yapılan bazı haberlerde 3G kapsamında yapılacak yatırım tutarına ilişkin çeşitli rakamlara yer verildiği görülmüştür. Bilindiği üzere 3G ihalesi 28 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirilecek olup, ihalede satışa sunulacak 4 adet lisans için 178 milyon Euro ile 285 milyon Euro arasında başlangıç bedelleri öngörülmüştür. Avea'nın hangi lisansı alacağı ve ihale sonucunda söz konusu lisans bedellerinin öngörülen başlangıç bedellerinden yüksek olup olmayacağı bu aşamada belli değildir. 3G ile ilgili olarak lisans bedeli dışında diğer yatırım harcamalarına ilişkin detaylandırılmış bir plan üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Söz konusu haberlerde çıkan rakamlar, TK'nın ihale şartnamesinde açıklamış olduğu ve operatörlere getirdiği kapsama yükümlülüklerinin değerlendirilmesi sonucu, bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplanabilen (lisans için başlangıç bedelleri göz önüne alınarak) yatırım tutarıdır.

İhalenin gerçekleşmesinin ardından 3G yatırım programımız konusunda daha sağlıklı değerlendirmelerde bulunmamız mümkün olacaktır."