Tema Park için 'yeni' teklif 84.8 milyon YTL

Daha önce iptal edilen Halkalı-Atakent'te yapılacak eğlence parkı için çıkılan ihaleye en yüksek teklif Astay-Özyazıcı Ortak Girişim Grubu'ndan geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - TOKİ'nin İstanbul'da Halkalı-Atakent'te yaptıracağı uluslararası eğlence ve doğa parkı ihalesine 4 firma teklif verdi.

TOKİ'de düzenlenen ihalede ilk olarak teklif veren firmaların zarfları açıldı. Bu çerçevede Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm, Astay Gayrimenkul İnşaat, Yatırım, Turizm A.Ş-Özyazıcı İnşaat Elektrik, Makina, Taahhüt ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişim Grubu, Makro İnşaat ve Artaş-Güner Ortak Girişim Grubunun ihaleye katıldığı belirtildi.

Söz konusu 4 grubun dosyalarının incelenmesinin ardından teklifler okundu.

Buna göre, ihalede 84 milyon 825 bin YTL idare payı tutarı ile en yüksek teklifi Astay Gayrimenkul-Özyazıcı İş Ortaklığı verdi.

Firmaların teklifleri şu şekilde belirlendi:

-Varyap Varlıbaşlar: Toplam satış geliri 200 milyon YTL, idare payı 5 milyon YTL, artan toplam satış gelirinden idareye vereceği oran yüzde 2,5.

-Astay-Özyazıcı Ortak Girişim Grubu: Toplam satış geliri 585 milyon YTL, idare payı 84 milyon 825 bin YTL, artan toplam satış gelirinden idareye vereceği oran yüzde sıfır.

-Makro İnşaat: Toplam satış geliri 506 milyon 718 bin 750 YTL, idare payı 35 milyon 470 bin 313 YTL, artan toplam satış gelirinden idareye vereceği oran yüzde 3.

-Artaş-Güner Ortak Girişim Grubu: Toplam satış geliri 395 milyon 37 bin 120 YTL, idare payı 79 milyon 7 bin 424 YTL, artan toplam satış gelirinden idareye vereceği oran yüzde 20.

İhalenin 2. oturumu 5 Aralık Cuma günü yapılacak.

İhale Komisyonu, teklifleri değerlendirdikten sonra, uygun gördüğü firma ya da firmaları çağıracak.

TOKİ, gelir payını az bulmuştu

TOKİ daha önce düzenlediği ihaleyi, Astay Gayrimenkul Yatırım öncülüğündeki grubun 84,7 milyon YTL'lik gelir payını yetersiz bulduğu için iptal etmişti. Projeden toplam 585 milyon YTL gelir bekleyen Astay, sağlanan gelirin bu tutarın üzerine çıkması halinde TOKİ'ye yüzde 1 gelir payı vermeyi, ayrıca 84 milyon 798 bin 750 YTL'ye doğrudan gelir sağlamayı teklif etmişti.