TEMSA'nın 13 ödüllü Maxus'u satışta

Maxus, yüksek taşıma kapasitesi, tasarımı, konforu ve güçlü motoruyla ticari araç pazarındaki yerini alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Sabancı Holding'e bağlı Adana'da kurulu bulunan TEMSA Global, Avrupa'da 13 ödüle layık görülen ve İngiltere'de üretilen "Maxus"u Türkiye'de satışa sundu.

Temsa Global A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa'da "En İyi Panelvan" ve "En İyi Minibüs" gibi toplam 13 ödüle layık görülen Maxus'un, yüksek taşıma kapasitesi, tasarımı, konforu ve güçlü motoruyla ticari araç pazarındaki yerini alacağı belirtildi.

Beş yıllık bir geliştirme programıyla 500 milyon sterlinlik yatırımla üretilen, kuzey kutbu ortamında Finlandiya'da, Avustralya çöllerinde test edilen Maxus'un, İngiltere, İspanya, Hollanda başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tercih edildiği kaydedildi. Açıklamada, 11,4 metre hacimli yüksek tavan panelvan, 10,3 metre hacimli standart tavan panelvan ve 14 1 kişilik minibüs olmak üzere 3 farklı versiyonla satışa sunulan Maxus'un sınıfında iddialı sürgülü yan ve arka kapıları kullanıcılara yükleme kolaylığı getirdiği ifade edildi.

Dünya otomotiv devlerinin tercih ettiği 120 beygir gücünde VM motori marka 2500 cc CDI common rail direct ınjection turboşarjlı intercooler motora sahip Maxus, düşük yakıt tüketimi ve gaz emisyonuna sahip olduğu bildirildi.

Yan çizgilerle birleşen farları ve dayanıklılığı vurgulayan karoser yapısının Maxus'un tasarımını cazip hale getirdiği, ön konsola entegre vites kolu, iç tasarımda yenilik, ferah kabin ve bel destekli yükseklik ayarlı sürücü koltuğu ile şoförlere konforlu sürüş keyfi yaşattığı, hassas direksiyonu, yumuşak vites geçişleri ve efektif süspansiyon sistemiyle beğeni kazandığı vurgulandı. Aracın, gıda ve tekstil gibi yük taşımacılığının yoğun olduğu sektörlere, toptancılara ve perakendecilere, yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile ambulans, frigorifik gibi özel amaçlı kullanımlara hitap ettiği belirtildi.

3 yıl sınırsız garanti ile satışa sunulan standart tavanlı Maxus'un anahtar teslim fiyatının 36,950 YTL, yüksek tavanlısının 37,450, minibüs 14 1 yüksek tavanlısının ise 46,000 YTL olduğu ifade edildi.