TESK, tavan fiyatta ısrarcı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "EPDK'nın uyguladığı kar oranlı tavan fiyat uygulamasına geri dönülmelidir" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıtta sona eren tavan fiyat uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirtti. 

Palandöken, yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarına yönelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 2 aydır uyguladığı tavan fiyatın sona ermesinin ardından akaryakıt ürünlerine zam yapıldığını ifade etti. 

Tavan fiyat uygulamasıyla akaryakıt fiyatlarına kontrol geldiğini, milyonlarca liranın tüketicinin cebinde kaldığını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti: 

"Bir hafta da akaryakıta arka arkaya 3 kez zam geldi. Akaryakıtı en pahalı kullanan ülkelerden biriyiz. EPDK'nın uyguladığı kar oranlı tavan fiyat uygulamasına geri dönülmelidir. Bu dönemde yapılması gereken ülke genelindeki akaryakıt bayi sayısına sınırlama getirilmeli ve artık yeni petrol satış istasyonu açılmasına izin verilmemelidir. Şirket sayısı arttıkça rekabetin artacağı bekleniyordu ama şirket sayısı artmasına rağmen petrol fiyatlarına bu rekabet yansımadı. Fiyatların aşağı inmesi için mutlaka tavan fiyat uygulamasına geri dönülmeli ve petrol satış istasyonlarına sınırlama getirilmelidir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir