Teşvik başvuruları tek çatıda toplanıyor

Başbakan Yardımcısı Akdağ, yatırım ortamını iyileştirmek için bürokrasiyi azaltacaklarını belirterek, "Bütün teşvik mekanizmalarıyla alakalı illerde tek bir temas noktası oluşturmak çok önemli. Bu sayede kurum kurum dolaşmanıza gerek kalmayacak." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yatırım ortamının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalnızca kurallar koyarak yatırım ortamının iyileştirilemeyeceğine dikkati çeken Akdağ, verilecek teşviklerin sahada yararlı olup olmadığının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuda bürokrasiyi azaltmanın önemine değinen Akdağ, şunları kaydetti:

"Bazen bürokrasiyi çözmek için koyduğunuz kurallar yeni bürokrasiler oluşturuyor. Bürokrasiyi azaltmanın en önemli husus olduğuna inanıyorum. Mesela siz bir teşvik alacaksınız, bu teşvik için birkaç yerden evrak toplamanız, bunları belli bir yere götürmeniz ve o işin sonucunu beklemeniz gerekiyor. Bir ay sonra size şunu söyleyebilirler, bir evrakınız eksik. Bir ayınız gitti burada. O evrakı tamamladıktan bir ay sonra bir evrak eksiğiniz daha çıkabilir. Dolayısıyla bütün teşvik mekanizmalarıyla alakalı illerde tek bir temas noktası oluşturmak çok önemli. Bunu önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Bu sayede müracaat edeceksiniz ama kurum kurum dolaşmanıza gerek kalmayacak, biz sizin işinizi takip edeceğiz, birçok yere başvurmanız gerekmeyecek."

Akdağ, bu alanda ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile çalışılması gerektiğini belirterek, "Rolümüz burada ortaya konulan yol haritasına uyulmasını sağlamak, hızlı gitmek. Yani bugün oturduk, karar verdik, 100 meseleyi iyileştireceğiz dedik, eğer yıl sonunda 40 meseleyi iyileştirmişsek başarılı olamamışız demektir, 60'ını iyileştirmişsek epeyce bir şeyler yaptık, 80'ini gerçekleştirmişsek bravo, 90'ını yaptıysak harika. Bu şekilde sıkı takiple sektörle beraber bunu götüreceğiz." ifadelerini kullandı.