Teşvikte yeni uygulama perşembe günü başlıyor

Başbakan Erdoğan, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısıyla 81 vilayetin tamamını kapsayan teşvik paketini açıklayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GAZİANTEP -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Perşembe günü Ankara'da yapacağımız basın toplantısıyla 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacağız'' dedi.

Erdoğan, Sankopark Alışveriş Merkezi'nin açılış töreninde, ''Birinci bölge, ikinci bölge, üçüncü ve dördüncü bölge olarak tüm illeri bu teşvik kapsamına dahil edeceğiz. Bunun ayrıntılarını da Perşembe günü yapacağımız geniş kapsamlı toplantıda bildireceğiz'' diye konuştu.

Global krizin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkilediğini ancak krize rağmen Türkiye'nin ekonomisindeki ilerlemenin devam ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Nisan ayı başından itibaren tablonun yeniden olumlu hale gelmeye başladığını belirtti. Erdoğan, ''Krizin bitmesinin ardından Türkiye eskisinden çok daha hızlı bir atılım gerçekleştirecek'' dedi.

Dertli vatandaşa sahip çıktı

Başbakan Erdoğan'ın Sankopark'ın açılışındaki konuşması sırasında, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde oturduğu öğrenilen Mustafa Gül adlı 39 yaşındaki vatandaş, Erdoğan'ın yanına gitmek istedi. Kalabalığın arasından hızla çıkıp Erdoğan'a doğru ilerleyen Mustafa Gül'ü güvenlik güçleri engelledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının hemen ardından vatandaşın sorunu ile yakından ilgilendi. Mustafa Gül'ün beyin kanaması geçiren eşini tedavi için Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesine getirdiğini, yedi gün eşinin başında beklediğini öğrenen Erdoğan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile özel doktoruna Gül'ün eşinin tedavisine yardımcı olunması talimatı verdi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifadesi alınan Gül, Başbakan Erdoğan'ın talimatından sonra serbest bırakıldı. Gül, daha sonra Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan eşinin yanına döndü.