THY: Domuz gribi için gerekli önlemler alındı

Şirket, hastalıkla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yaptıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), "domuz gribi" olarak bilinen "H1N1" virüsü ile ilgili çeşitli önlemler aldı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, şirketin, dünyayı etkileyen domuz gribine karşı Sağlık Bakanlığınca alınan önlemler çerçevesinde planlamalarını gerçekleştirerek uygulamaya koyduğu bildirildi.

Açıklamada, hastalıkla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapıldığı ifade edilerek, yolcular ve çalışanların salgından etkilenmemeleri için öncelikli olarak bilgilendirme yapıldığı kaydedildi.

"Sağlık Bakanlığı tarafından istenen ve riskli olarak belirlenen ülkelerden gerçekleştirilen uçuşlarımızda tüm yolcularımıza (Sağlık Deklarasyon Kartları) doldurtulmakta ve inişte yetkili sağlık otoritesine teslim edilmektedir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca tüm uçuşlarımızda gereği halinde kullanılmak üzere maske ve eldiven de bulundurulmaktadır. Uçaklarımızda bulunan havalandırma sistemlerinde (hepafiltre) kullanılmakta olup, bu filtrelerin enfeksiyon yayılmasını engelleyici özelliği bulunmaktadır. Uluslararası standartlara göre temizlenen ve dezenfekte edilen uçaklarımız, riskli bölgeler olarak belirlenen ülkelerden yapılan uçuşlardan sonra yeniden temizlenmekte, dezenfekte edilmekte ve havalandırma sistemlerinde bulunan tüm filtreler gerekli hallerde değiştirilmektedir."

Açıklamada, THY ile seyahat eden yolcuların sağlığını korumak için yapılan uygulamalar sırasında personele yardım ve anlayış göstermesinin büyük önem taşıdığı da vurgulandı.