THY yazın 152 sefer düzenleyecek

Havayolu şirketi, 29 Mart'tan itibaren yaz tarifesine geçiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), 29 Mart 2009'da uygulamaya geçeceği yaz tarifesinde, yurt dışında 116, yurt içinde 36 olmak üzere toplam 152 şehre sefer düzenleyecek.

THY'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin son yıllarda sürdürdüğü büyüme stratejisi çerçevesinde yaygın uçuş ağını 29 Mart 2009'da uygulamaya başlayacağı yaz tarifesinde de genişletmeye devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, yeni açılacak hatların yanı sıra mevcut hatlarda sefer sayılarının artırıldığı, 2009 yaz tarifesinde bir önceki döneme göre arz edilen koltuk kilometrede yüzde 24, konma sayısında ise yüzde 12 artış öngörüldüğü bildirildi.

Delhi, Bombay ve Chicago seferlerinin haftanın her günü yapılacağı belirtilirken, sefer sayısı artırılan hatlar ise şöyle sıralandı:

"New York seferleri haftada 7'den 9'a, Singapur seferleri haftada 4'ten 5'e, Seul seferleri haftada 3'ten 4'e, Johannesburg/Cape Town seferleri haftada 3'ten 4'e, Lagos seferleri haftada 3'ten 4'e, Düsseldorf ve Paris seferleri günde 3'ten 4'e, Munih ve Bakü seferleri günde 2'den 3'e, Brüksel seferleri haftada 17'den 21'e, Cenevre, Stokholm ve Kopenhag seferleri haftada 10'dan 14'e, Viyana seferleri haftada 14'ten 18'e, Lyon seferleri haftada 7'den 10'a, Roma seferleri haftada 12'den 14'e, Prag seferleri de haftada 7'den 9'a, Tebriz seferleri haftada 3'ten 5'e, Sanaa ve Lizbon seferlerı haftada 3'ten 4'e çıkarıldı."

Açıklamada, Zagrep, Saraybosna, Nice, Kazablanka, Addis Ababa, Hartum, Dublin, Venedik, Basel ve Helsinki noktalarında bu dönemde her gün sefer planlandığı bildirildi.

Trafik haklarındaki sınırlamalar nedeniyle daha önce frekans artırılamayan Kahire'nin haftada 9'dan 14 frekansa, Amman'ın 11'den 14 frekansa, Barselona'nın 10'dan 14 frekansa, Madrid'in 7'den 10 frekansa, Beyrut seferlerinin ise haftada 7'den 10 frekansa çıkarıldığı belirtildi.

Abu Dhabi-Muscat seferlerinin, 1 Haziran itibarıyla ayrılarak Abu Dhabi seferlerinin haftada 4 frekans, Muscat seferlerinin ise haftada 5 frekans olarak icra edileceği bildirilen açıklamada, Bahreyn-Doha seferlerinin de 1 Haziran itibarıyla ayrılarak, her 2 noktaya haftanın her günü olacak şekilde planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Ljubljana-Zagrep seferlerinin de ayrıldığı, Zagrep'e haftanın her günü, Ljubljana'ya ise haftada 4 frekans sefer icra edileceği belirtildi.

Açıklamada, daha sonra şöyle denildi:

"İç hatlarda ise haftada 3 frekans olan Sinop seferleri haftanın her günü gerçekleştirilecek. Frekans artışlarına ilaveten yaz 2009 döneminde uçuş ağımızın yeni noktalarla da güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, İstanbul'dan Dakar-Sao Paulo, Bingazi ve Lviv'e seferler planlandı. Bununla birlikte Eskişehir-Brüksel seferleri de ilk kez bu dönemde gerçekleştirildi. Bunlara ilaveten yolcuya sunulan hizmet kalitesinin arttırılması adına İstanbul'a 4-5 saat uçuş mesafesinde olan Kazablanka, Muscat, Dubai, Abu Dhabi, Bahreyn, Doha, Barselona ve Madrid seferlerinin filomuza yeni katılan ve business koltuğa sahip ve her koltukta görüntülü eğlence sistemi bulunan Airbus A-321 uçakları ile yapılması kararlaştırıldı. Türk Hava Yolları, 2009 yaz döneminde yurt dışında 116 şehre, yurt içinde 36 şehre olmak üzere toplam 152 şehre sefer düzenleyecek."