Ticaret ve hizmette ciro yüzde 5 arttı

TÜİK verilerine göre, Ocak-Mart döneminde ticaret ve hizmet ciro endeksi bir önceki döneme kıyasla yüzde 5,1 yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı Ocak-Mart dönemine ilişkin ticaret ve hizmet endeksleri istatistiklerini yayımladı.

Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,7 yükseldi.

Ticaret ve hizmet istihdam endeksi geriledi

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi yılın ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 0,3 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,4 düştü.

Çalışılan saat endeksi azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi de Ocak-Mart döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,4 azaldı.

Brüt ücret-maaş endeksi yükseldi

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi ise aynı çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 1,9 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 arttı.