TMO, 50 bin ton mısır ihracı için ihale açtı

İhale için teklifler, 23 Haziran Salı günü, saat 10:30'da alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), stoklarında bulunan 700 bin ton civarındaki mısırın eritilmesi amacıyla, 50 bin ton mısırın ihracı için uluslararası ihale açtı.

TMO'dan yapılan duyuruya göre, ihale için teklifler, 23 Haziran Salı günü, saat 10:30'da alınacak. Teklifler isteklilerin önünde açıldıktan sonra, istekliler ilk tekliflerindeki liman, dönem, miktar vs. hususları aynı kalmak kaydıyla, ihale kararına esas olacak sadece son artırımlı fiyat tekliflerini, yazılı ve kapalı olarak ihale komisyonunun belirleyeceği süre içerisinde aynı gün ihale komisyonuna sunacaklar.

İhaleye temsilci göndermeyen, ya da gönderdiği halde fiyat artırımlı ikinci teklifi vermeyen firmaların, kapalı zarfla verilen ilk teklifleri dikkate alınacak. Teklifler, 24 Haziran Cuma günü saat 20.00'ye kadar geçerli olacak.

İhale ile ilgili şartname, TMO Genel Müdürlüğü Ticaret Daire Başkanlığı'ndan, TMO şube müdürlüklerinden, ihracatçı birliklerinden veya Türkiye'nin yurt dışındaki ticaret müşavirliklerinden bedelsiz olarak alınabilecek. TMO'nun www.tmo.gov.tr internet adresinden de temin edilebilecek.

Ağustos, Eylül aylarında yeni mısır alımına başlayacak TMO'nun stoklarında halen 700 bin ton civarında mısır bulunuyor.