TMO, mısır ve fındık ödemelerini en geç cuma gününe kadar yapacak

Kuraklık desteği ödemelerinin 229 milyon YTL'lik kalan kısmı da bir defada hesaplara yatırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA -  Mısır ve fındık üreticilerinin alacakları, en geç 14 Kasım Cuma gününe kadar ödenecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerine yönelik milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Türkiye'de tarım sektörünün, milli gelir içindeki payının 2002 yılında 23 milyar dolarla yüzde 10,3 olduğunu belirten Eker, kuraklık dolayısıyla 2007'in tarım sektörü açısından ''çok kötü bir yıl'' olduğunu söyledi.  Eker, ''Bunun da sorumlusu ne benim, ne de benim hükümetim. Doğal afettir, kuraklıktır'' dedi.

Eker, ''Tarım sektöründe çalışanlar, işini terk etmek zorunda kalmıştır'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığını ifade ederek, 2002 yılında tarımın, 7 milyon 458 kişiyle toplam istihdam içindeki payının yüzde 34,9 olduğunu, bu payın, 2008'in Temmuz ayı itibariyle 6 milyon 288 bin kişiyle yüzde 27,8 olduğunu kaydetti. Eker, ''bu durumun, esasen tarımdan insanların çıkması, işini kaybetmesi olmadığını'' belirterek, ''Zaten burada gizli işsizlik var'' dedi.

Eker, kuraklık desteği ödemelerinin kalan kısmı olan 229 milyon YTL'nin bir defada hesaplara yatırılacağını ifade ederek, TMO'nun mısır ve fındık alımlarındaki ödemelerinin de en geç cuma gününe kadar yapılacağını belirtti.

Daha sonra, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün, 2009 yılı bütçeleri kabul edildi.