TMSF, Tuzla'daki Tersane arsasının üst hakkını satışa çıkardı

Fon, arsayı 27 milyon 500 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bir borçludan olan alacaklarının tahsili kapsamında, Maliye Hazinesine ait Tuzla Tersanesi'ndeki üst hakkını 27 milyon 500 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardı.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Aralık 1982 başlangıç tarihli 49 yıl süreli üst hakkının birinci açık artırması 3 Eylül 2008'de gerçekleştirilecek. Üst hakkı, düzenlenen ilk açık artırmada belirlenen muhammen değerin yüzde 75'ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi durumunda, en çok artırana ihale edilecek. Söz konusu bedelle alıcı çıkmazsa ikinci satış, 10 Eylül 2008'de yapılacak. Tuzla İçmeler mevkiinde yer alan 28/1 pafta 5471 parseldeki gayrimenkulün yüz ölçümü 24 bin 755 metre kare. Deniz kıyısında konumlu, hali hazırda Tersan Tersanecilik tarafından tersane amaçlı olarak kullanılan taşınmaz, Marmara Denizi ile Tersaneler Caddesi arasında yer alıyor.

Satışa konu üst hakkının bulunduğu parselde yangın tesisatı, doğal gaz, elektrik, su ve kanalizasyon şebekeleri de mevcut. Parsel üzerinde raspa atölyesi, 2 adet blok imalat atölyesi, imalat atölyesi, kızak ve kızak altındaki atölyeler, idari ofis ve yemekhane, güvenlik kulübesi ve depolama alanları ile imalat atölyesi yapıları bulunuyor.