TOBB Başkanı, ekonomide Obama'ya güveniyor

Hisarcıklıoğlu, Obama'nın Amerikan ekonomisini olumlu yönde etkileyeceğine inandığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALANYA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ''Barack Obama ile Amerikan ekonomisinin olumlu yönde gideceğine inandığını'' söyledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, Barack Obama'nın ABD'nin yeni devlet başkanı olmasının Amerikan ekonomisini nasıl etkileyeceği ve bunun Türkiye'ye yansımalarının nasıl olacağı yönündeki bir soru üzerine ''bu değişimin, Amerikan ve dünya ekonomisine olumlu yansıyacağına inandığını'' söyledi.

Obama'nın, seçim kampanyasını ''değişim'' sloganıyla yürüttüğünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

''İnşallah bu değişimin hem Amerikan yönetimine, hem dünyadaki ortama yansıyacağı inancındayım. Çünkü Amerikan ekonomisi, dünya ekonomisinin dörtte biridir. Amerikan ekonomisinde olan her şey, bu küresel dünyada, artık bütün dünya ülkelerini etkiliyor. Bugün Amerika'da başlayan bir kriz, bütün dünyayı sarmış durumda ki büyüklük itibarıyla dörtte birini kapsadığı için otomatikman etkiliyor. Ekonomi demek, beklentileri iyi yönetmektir. Obama ile yeni bir anlayışla ve herkesin pozitif beklentisiyle Amerikan ekonomisi olumlu yönde gider.''

Hisarcıklıoğlu, 2009 yılının Mart ayında yapılması beklenen ticaret ve sanayi odaları seçimlerinin, yerel seçimlerden sonraya ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin bir soruya ise ''Böyle bir şey yok. Ticaret ve sanayi odası seçimlerinin ertelenmesi diye bir şey söz konusu değil. Seçim zamanında olacak'' yanıtını verdi.