TOBB ve TBB, reel sektörü desteklemek için işbirliği yapacak

Kredi kullanan sektörlere kaynak akışının sürdürülebilmesi için gerekli önlemler belirlenip, hızla karara dönüştürülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği, reel sektöre kaynak akışını sürdürmek için birlikte hareket edecek.

TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği, finansal sektör ile kredi kullanan sektörlerin kaynak akışının sürdürülebilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesinde ve süratle karara dönüştürülmesinde yetkililer nezdinde ortak girişimde bulunulmasında mutabakata varıldığını bildirdi.

TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

''Reel sektör ile finans sektörünün temsilcileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde, 06 Kasım 2008 Perşembe günü TOBB Birlik Merkezi'nde biraraya geldiler.

Toplantıda, finansal sektör ile kredi kullanan sektörlerin kaynak akışının sürdürülebilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesinde ve süratle karara dönüştürülmesinde yetkililer nezdinde ortak girişimde bulunulmasında mutabakata varılmış ve bu amaçla bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.''