Toplu taşımada öğrenci indirimi için yasa teklifi sunuldu

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimden yararlanılması için yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, ilköğretim, lise ve üniversitede okuyan öğrencilerin toplu taşıma araçlarından yüzde 50'ye kadar indirimli yararlanmasını zorunlu kılan yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklif, 4736 sayılı "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"da değişiklik öngörüyor.

Teklifle, belediyelerin toplum taşım hizmetlerinde öğrencilere yüzde 25 ile yüzde 50 oranında indirim uygulaması zorunlu hale getiriliyor. İndirim sadece öğrencinin eğitim gördüğü kentle sınırlı tutulmayacak, tüm belediyeleri kapsayacak. Uygulamadan yararlanmak için kimlik kartı yeterli olacak.

Teklifin gerekçesinde, öğrenci ailelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıya değinilerek, destek sağlamanın kaçınılmaz hale geldiği belirtildi.

Belediyelerin ayrı ayrı yaptığı uygulama yerine, kanunla tek ve standart bir uygulamaya gidilmesinin belediyeleri rahatlatacağı, öğrencileri büyük bir yükten kurtaracağı kaydedildi.