Trakya ekonomisi Keşan'da masaya yatırılacak

Trakya ekonomisi 9 Mart'ta Keşan TSO'da gerçekleştirilecek panelde masaya yatırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ender YAZICI

EDİRNE - Edirne'nin Keşan ilçesinde 9 Mart'ta düzenlenecek toplantıda Trakya ekonomisi ele alınacak. DÜNYA gazetesinin Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenleyeceği toplantı 9 Mart Perşembe saat 15:00'te Keşan TSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye ekseninde Trakya ekonomisinin ele alınacağı panelde küresel pazar ekonomilerinden de örnekler verilecek. Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük'ün katılacağı panelin moderatörlüğünü DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ üstlenecek. TOBB ETÜ Öğretim Üyesi ve TEPAV Direktörü Güven Sak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, DÜNYA gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt, DÜNYA gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım'ın da konuşmacı olarak katılacağı panel, 'Genel Ekonomi' ve 'Bölgesel Ekonomi' başlıkları altında gerçekleştirilecek. 

Panelde Türkiye ve dünya ekonomisine bakışın yanı sıra Türkiye'de tarım, Trakya bölgesinde girişimciliğin ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması gibi konular ele alınacak. Ayrıca Hamzadere Barajı'nın tarımın geleceğine etkileri, bölgedeki enerji kaynakları kullanımı ve bölgede tarıma dayalı sanayi potansiyeli de panelistler tarafından tartışılacak.