TRT'de hizmet tanımı ve personel düzenlemesi

Yeterlik sınavı ve unvan değişikliği sınavına tabi tutulacak unvanlar ile sınavlara ilişkin usul ve esaslar, genel müdür tarafından belirlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Radyo-Televizyon Kurumundaki (TRT) bazı kadrolar için aranacak şartlar ve hizmet tanımlarında düzenlemeler yapıldı.

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Hizmetlerinin Tanımı ve Bu Hizmetlere Atanacak Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yeterlik sınavı ve unvan değişikliği sınavına tabi tutulacak unvanlar ile sınavlara ilişkin usul ve esaslar, genel müdür tarafından belirlenecek.

Daire ve kurul başkan yardımcılıkları, genel sekreter yardımcılığı, her türlü koordinatör yardımcılığı ile TRT müdür yardımcılığı için daha önce fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olma şartı, "fakülte veya yüksekokul mezunu olmak" şeklinde değiştirildi.

Haber, radyo ve prodüksiyon kaynakları koordinatörlüklerinin unvanları, haber, yapım ve prodüksiyon kaynakları koordinatörlüğü, bu görevler için fakülte mezunu olma şartı da "Fakülte veya yüksekokul mezunu olmak" şeklinde yeniden düzenlendi.

Bilişim uzmanlığı için daha önce kurumda bilişim uzman yardımcısı kadrosunda en az 3 yıl çalışma şartı aranırken, bu süre 2 yıla indirildi.

Kameramanlık için ise kurumda en az 2 yıl süreyle kamera asistanı unvanı ile çalışmak veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında kameraman unvanını elde etmiş olmak hükmü de getirildi.

Muhabirlik için aranan tecrübelere, kurumda en az 2 yıl süreyle stajyer muhabir unvanı ile çalışmış olma veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında muhabir unvanını elde etmiş olma hükmü eklendi.

Prodüktörlük için yardımcı prodüktör unvanıyla kurumda çalışılması gereken en az 3 yıllık süre 2 yıla düşürüldü.

Spikerlik için kurumda en az 2 yıl süreyle stajyer spiker unvanı ile çalışmış olmak veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında spiker unvanını elde etmiş olmak hükmü de eklendi.

Yönetmelik değişikliğiyle mali denetçi, mali denetçi yardımcısı ve strateji uzmanı unvanları da getirildi.

Sözleşmeli mütercimlik için aranacak özel nitelikler ve şartlar arasına, "ilgili yabancı dil için Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı'ndan en az (B) seviyesinde puan almış olmak" ve "Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı kapsamında yer almayan diller için sınav komisyonu tarafından yeterli kabul edilen yabancı dil seviyesine sahip olmak" eklendi.

Sözleşmeli program-haber personeli için daha önce fakülte veya yüksekokul mezunu olmak, aranan özel nitelik ve şartlar arasındayken, buna ilişkin hüküm "en az lise veya dengi okul mezunu olmak" şeklinde düzenlendi.

Yönetmeliğe, "sözleşmeli sanatçı" ile ilgili düzenleme de getirildi.

Buna göre, sözleşmeli sanatçı, kurumun tespit ettiği sanat ve uygulama prensiplerine uygun olarak sanat icra etmek, sanat ve sanat yayınlarına katkıda bulunmak, sanat ve müzik hizmetlerine ilişkin olarak verilecek diğer görevleri yerine getirecek.

Kurumda, sanatçı veya montajcı kadrolarına atanma için, stajyer sanatçı veya stajyer montajcı unvanı ile en az 2 yıl görev yapma koşulu da getirildi.