TSE, ISO Konseyine seçildi

TSE, 164 üyeli Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı'nın en üst yönetim organı olan ISO Konseyine seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Uluslararası Standardizasyon Teşkilatının en üst yönetim organı olan ISO Konseyine seçildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ISO'nun 37. Genel Kurulu 10-11 Eylül tarihlerinde Brezilya'da toplandı.  

ISO Konseyinin 2015-2017 dönemi için üye seçimlerinin yapıldığı toplantıda, TSE 164 üyeli teşkilatın en üst yönetim organına seçildi. 

Seçimler sonucunda TSE'nin uluslararası standardizasyon politikalarına yön veren 20 kuruluş arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"TSE, 1956'dan beri tam üyesi olduğu ISO'nun konsey seçimlerinde, oylamaya katılan 99 ülkeden 64'ünün oyunu aldı. TSE, dünya ekonomisine yön veren ABD, Almanya, Japonya, Fransa, Çin, İngiltere gibi ülkelerin standart kuruluşlarıyla birlikte çalışacak." 

ISO Konseyinin görev alanı 

ISO Konseyi, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatının politikalarının belirlenmesi, stratejilerinin oluşturulması, bu politika ve stratejilerin takibini yapan en üst yönetim organıdır. 

Teşkilatın politika geliştirme komiteleri CASCO, DEVCO, COPOLCO başkanlarının, genel sekreterin, mali işler yöneticisinin, teknik yönetim kurulu üyelerinin atanması ve seçilmesinde tek söz sahibi olan ISO Konseyi, aynı zamanda yeni üye ülke kuruluşlarının başvurularının değerlendirilmesi, teknik yönetim kurulunun rapor ve tavsiyelerinin onaylanması gibi görevleri de yerine getiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir