TÜİK'te canlı yayın yapılamayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat çalışmaları nedeniyle enflasyon verileri açıklandığında kurum binasından canlı yayın yapılamayacağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜİK'ten yapılan açıklamada, üretilen istatistiklere ait haber bültenlerinin daha önceden belirtilen yayınlama takvimindeki gün ve saatlerde internet sayfası aracılığı ile kamuoyuna duyurulduğu, bununla birlikte medya kuruluşlarının fiyat endekslerinin açıklanması sırasında Kurum binasından canlı yayın programları gerçekleştirdiği anımsatıldı. 

Bu süreçte basın mensuplarına sunum ortamları, özel haber ekranları ve dokümanlarla destek verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Öte yandan Kurum binamızın yenilenmesi için başlatılan inşaat çalışmaları sebebiyle hem iç mekanlarımızda hem de bahçemizde önemli kısıtlamalar oluşmuş durumdadır. Bu sebeple, sadece anılan haber bültenimize özgü verdiğimiz bu hizmetin sonlandırılması mecburiyeti doğmuştur. Her ay TÜFE ve Yİ-ÜFE sonuçları nedeniyle yapmış olduğunuz canlı yayınlarla ilgili Kurumumuz tarafından verilen hizmet, inşaat çalışmaları sebebiyle bundan sonraki dönemlerde verilemeyecektir. İlgili istatistiklere, açıkladığımız diğer haber bültenlerinde olduğu gibi, aynı gün saat 10.00'dan itibaren Kurumumuzun internet sayfasından (www.tuik.gov.tr) erişilebilecektir. "