Tukaş, 2009'da 32 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

Tukaş Genel Müdürü Uysal, şirketin satış hacmini yükseltmek amacıyla yeni ihracat bağlantıları kurma faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Tukaş Genel Müdürü Ahmet Uysal, AB ülkeleri, ABD, Avustralya, Japonya, Afrika ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerine ihracat yapan şirketin bu yıl 32 milyon dolar ihracat geliri hedeflediğini bildirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, şirketin satış hacmini yükseltmek amacıyla yeni ihracat bağlantıları kurma faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını belirtti.

Yıl sonunda 32 milyon doları ihracat geliri hedeflediklerini ifade eden Uysal, yıllara göre değişmekle birlikte, toplam satışın yüzde 25-30'unu dış pazar satışlarından elde ettiklerini kaydetti.

Tukaş'ın ihracatta önemli paya sahip ürün kategorilerinin salça, turşu, konserve ve şarküteri ürünleri olduğunu belirten Uysal, "Uluslararası gıda platformunda gıda güvenliği açısından bir çıta olarak kabul edilen BRC ve IFS belgelerine sahip olunması, ihracatta avantaj sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Uysal, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu, İzmir'in Torbalı ve Balıkesir'in Manyas ilçelerindeki fabrikalarında gerçekleştiren şirketin üretim kapasitesinin yılda 169 bin 400 ton olduğunu aktardı.

Salça, turşu, konserve ve şarküteri ürünlerinin yanı sıra reçel, sos, toz ürün ve dondurulmuş gıda üretimi de yapan şirketin üretim sürecinde gerekli kaliteli ham maddeyi uyguladığı "sözleşmeli tarım sistemi" ile temin ettiğini anlatan Uysal, üretim sezonlarında 2 bin 500 aşkın personeli istihdam ettiklerini sözlerine ekledi.