TÜPRAŞ fabrikasında işçiler eylem yaptı

İşverenin bir işçinin iş akdini feshetmek istemesi üzerine, vardiyasını tamamlayan işçiler fabrikayı terk etmeyerek duruma tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
KOCAELİ  - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmit Rafinerisi'nde işverenin bir işçinin iş akdini feshetmek istemesi üzerine, vardiyasını tamamlayan işçiler, iş yerini terk etmeyerek duruma tepki gösterdi.
Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, işverenin, bir çalışanın iş akdini feshetmek istemesine sessiz kalamayacaklarını belirterek, 08.00-16.00 vardiyasını bitirenlerin iş yerini terk etmediklerini söyledi.
İşverenle görüşmelerin sürdüğünü, böyle bir kararı kabul etmeyeceklerini ilettiklerini aktaran Akduman, söz konusu kararın haksız olduğunu savundu.
Akduman, üretimin durdurulmasının da söz konusu olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"TÜPRAŞ'ta üretimi durdurmayla ilgili çok zor bazı prosedürler var. Şu anda üretimi durdurmayla ilgili bir pozisyonumuz yok. Üretim kısmındaki arkadaşlarımız normal görevlerine devam ediyor. Ama bakımda çalışan, 08.00-16.00 vardiyasını tamamlamış arkadaşlarımız fabrikayı terk etmedi. Yemekhanede toplanıyoruz. İşveren kararından dönene kadar eylemimiz devam edecek."