Turizmcilerden erken rezervasyon çağrısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
MUĞLA - Bodrumlu turizmciler, yaz tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenlerin erken rezervasyon yaptırmalarının avantaj sağlayacağını belirtiyor.
Turizm sezonuna girilmesine az bir zaman kala, Bodrum'daki oteller hazırlıklara başladı.
 
b1-003.jpg
 
Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Sevinç Gökbel, gazetecilere yaptığı açıklamada, erken rezervasyonun hem tatil tüketicisi hem de tüketicilere hizmet veren firmalar için çok yararlı olduğunu söyledi.
 
[PAGE]
 
Erken rezervasyondan bütün paydaşların çok memnun olduğunu, sayısal olarak da ciddi bir artış yaşandığını belirten Gökbel, "Türk tatilciler, avantajlı fiyatların hep yabancı turistlere verilmesinden şikayetçiydi, çok da haklıydılar. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, erken rezervasyon konusuna ciddi emek verdi. Bu yönlendirme Türk tüketicisi için çok yararlıydı. Bugünlerde artık bu çabaların meyveleri tüm taraflarca paylaşılıyor diyebilirim" dedi.
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri ve otel işletmecisi Orhan Kavala ise erken rezervasyonun özellikle yazın tatile gelecek misafirler için çok önemli olduğunu vurguladı.
 
b2-003.jpg
Erken rezervasyonun son yıllarda Türkiye'de oldukça uygulanır hale geldiğini dile getiren Kavala, "Bu, uzun yıllardır Avrupa'da yapılan bir olaydı. Tüketici erkenden rezervasyon yapacağı için daha uygun fiyat bulabilir, daha kaliteli bir odada kalabilir. Fiyat avantajı kesinlikle olur" diye konuştu.
 
Temmuz ayında tatil yapacak kişinin erken rezervasyon yaptırması gerektiğinin altını çizen Kavala, şöyle konuştu:
"Çok avantajlı fiyatla odasını satın alabilir. Başka beklentileri varsa onları elde edebilir. Ulaşımı, konaklaması sorun olmaz. Dolayısıyla iyi bir tatil geçirir. Türkiye'de bu uygulama çok gecikti, son birkaç senedir var. Yabancılar bunu uzun zamandır yapıyordu. Ama Türk tüketicisi de her geçen gün erken rezervasyon yapmaya başladı. Çünkü onun avantajlarını onlarda algılamaya başladı. Bize de yurt içi ve yurt dışından rezervasyonlar yapılmaya başlandı."
 
Turizmci Sedat Balıkçı da tüketicilerin bu dönemlerde satın alacakları bir ürünü, önümüzdeki dönemlerde aldıklarına göre en az yüzde 25-30 daha avantajlı alabileceklerini vurguladı.