Turizmcilerin yeni gözdesi "Himalaya Tuz odaları"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANTALYA - Astım, diyabet, dolaşım bozukluğu ile bazı alerjik hastalıklara iyi geldiği belirtilen Himalaya Tuzu, doğal terapi alanları oluşturmak isteyen turizmcilerin yeni gözdesi haline geldi.
 
h1-001.jpg
 
Oluşumu 250 milyon yıl öncesine kadar uzanan Himalaya Tuzu, Himalaya Dağları'nın 300 kilometre güneyinde Pakistan'ın Kherva bölgesindeki tuz madeninden çıkarılıyor. Kristalleşmiş taş görünümündeki yapısı, kendine özgü rengi, ışık geçirme özelliği, kolay işlenebilirliği sayesinde son yıllarda önemli bir ticari ürün haline gelen Himalaya Tuzu, turizm sektöründe de kullanılmaya başlandı.
 
[PAGE]
 
Son yıllarda 5 yıldızlı otellerde Himalaya Tuzu kullanılarak odalar yapılıyor. 20 metrekarelik bir odanın yapımı için 1,5 ton tuz kullanılıyor ve 20 bin dolar civarında maliyeti bulunuyor.
 
h2-002.jpg
 
[PAGE]
 
 
h3-001.jpg
Otellerdeki doğal terapi alanları tuz odaları
Himalaya Tuzu'nun Türkiye'de ithalatını gerçekleştiren The Himalayan Miracle firmasının yetkilisi Ünal Güner, yaptığı açıklamada, astım, diyabet, dolaşım bozukluğu ile bazı alerjik hastalıklar, hormonel bozukluklar ve kemik hastalıklarının tedavisinde kullanılan Himalaya Tuzu'nun doğal terapi alanları oluşturmak isteyen turizmcilerin yeni gözdesi haline geldiğini söyledi.
 
[PAGE]
 
Himalaya Tuzu'nun deniz suyu içinde bulunan mineralleri ihtiva etmesi dolayısıyla diğer tuzlardan farklı ve değerli olduğuna dikkati çeken Güner, tuzun havadaki nemle birlikte elektromanyetik dalgaları, radyasyonu ve ağır yüklenmiş iyonları üzerine çekerek absorbe ettiğini vurguladı.
 
h4-001.jpg
 
Çerkezköy'de çoğunlukla Arap turistlere yönelik hizmet veren bir otelin her odasında özel tuz odaları olan kombinasyon oluşturduklarını söyleyen Güner, birçok turistik işletmenin ise tuzdan lambalar kullanarak ortamdaki negatif iyonları absorbe eden mekanlar oluşturduğu anlattı.
 
[PAGE]
 
Antalya'da beş yıldızlı 40 otel ile tuz odaları oluşturmak için anlaşmalar yaptığını bildiren Güner, "Antalya'da her biri ortalama 15 metrekare olan ve toplam 20 ton tuz kullanarak odalar yapacağız. Turizmciler misafirlerine rahatlatıcı ortamlar oluşturmak amacıyla Himalaya Tuzu'na yöneldiler" dedi.
 
h5-001.jpg
 
Türkiye'de Çankırı, Ordu'da tuz mağaralarının bulunduğunu, ancak yeterince değerlendirilmediğini vurgulayan Güner, günümüzde ise terapi amaçlı kullanılan odaların beş yıldızlı otellere taşındığına dikkati çekti. Güner, "Türk turizmcisi tuzu geç keşfetti. Tuz odalarının Türk turizminde gelecek yıllarda büyük önem kazanacağına inanıyorum. Antalya'da turizmciler Himalaya Tuzu sayesinde turistlerin çekim kaynağı olacak" diye konuştu.
Güner, Batum'da da 5 yıldızlı 3 otelde tuz odası kurulması için anlaşma yaptıklarını kaydetti.