Turizme destek paketi geliyor

Bakan Günay, turizmcilerin merakla beklediği destek paketiyle ilgili, "sanıyorum önümüzdeki haftalar içinde açıklama yapma şansımız olacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmcilerin merakla beklediği destek paketiyle ilgili, "Birkaç konuda çözüm şimdiden sağlandı, birkaç alanda da sanıyorum önümüzdeki haftalar içinde açıklama yapma şansımız olacak" dedi.

Bakan Günay, 29 Mart yerel seçimleri sonucunda da Türkiye'deki mevcut siyasi tablonun değişmesini beklemediğini, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde de geçen seçimlerdeki sonuçların alınmasını öngördüğünü ifade etti.

Günay, turizmcilerin beklediği destek paketiyle ilgili bütçe büyüklükleri üzerinde çalışıldığını bildirdi. Aralık ayı sonundan itibaren hem sektör hem de ilgili bakanlıklarla toplantılar yaptıklarını belirten Günay, şu bilgileri verdi:

"Bazı prensip anlaşmalarına vardık. Örneğin, Meclis'te şu anda sırasını bekleyen KOBİ'lerle ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın bir yasa önerisi var. O yasa düzenlemesinden sonra turizm sektörü çalışanları, girişimcileri döviz getiren hizmet sektörü olarak nitelendirilecek ve bu açıdan bazı yararlar elde edilebilecek. İhracatçı sayılmaları konusunda da bir girişimimiz var, bunda da prensip olarak anlaştık ama bürokraside yeteri kadar aşamadığımız bazı noktalar var." 

Günay, teşvikler, kredi imkanlarının çoğaltılması ve bazı vergi indirimleri konusunda da ilgili bakanlıklarla hala müzakere halinde olduklarını söyledi.

Turizme destek paketine yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Günay, "Birkaç konuda çözüm şimdiden sağlandı, birkaç alanda da sanıyorum önümüzdeki haftalar içinde açıklama yapma şansımız olacak" bilgisini verdi.