Türk kanatlı ürünleri Japonya pazarında

Türk kanatlı ürünleri sektörü, Foodex Japan 2014'e KTG'yi temsilen KTG Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk kanatlı ürünleri sektörü, Japonya'nın en büyük gıda fuarı Foodex Japan 2014'te Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG) tarafından temsil edildi. 

KTG'den yapılan açıklamaya göre, Tokyo'da 60 ülkeden 2 bin 400 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Foodex Japan Fuarı'na KTG'yi temsilen KTG Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala katıldı. 

KTG, Japonya'ya kanatlı ürünleri ihracatı yapılması yönündeki çalışmaları hızlandırmak üzere fuar boyunca üretici firmalarla ve Japon Sağlık Bakanlığı'yla önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye ile ticari ilişkiler kurmak isteyen Japon alıcılarla da görüşen KTG Yönetim Kurulu, Türk kanatlı ürünlerinin bu yıl ihracatta ciddi bir yükseliş kaydedeceklerinin sinyalini verdi.  

KTG'nin en büyük hedeflerinden biri olan Japonya pazarı ile anlaşmalar son noktaya geldi. Mart ayı içerisinde Türkiye'yi ziyaret edecek olan Japon heyeti ile el sıkışılacak. Katma değeri çok yüksek olan Japonya pazarının Türkiye'ye sınırlarını açması Türk kanatlı sektörünü bir adım daha ileri götürecek. 

KTG'nin şubat ayı içerisinde ağırladığı Japon alım heyeti mart ayında Türk üreticileri resmi olarak denetleyecek olması da dünyada kalitedeki titizliğiyle bilinen Japon pazarına ulaşma adına önemli bir kazanım olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir