Türk mermercilerin hedefi ABD

ABD’nin en büyük fuarı konumundaki Coverings Fuarı 4-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğal taş sektöründe 3,4 milyar dolarlık ithalat değeri ile dünyadaki en büyük pazarlardan biri olan ABD’nin en büyük fuarı konumundaki Coverings Fuarı ile Türk mermer sektörünün yüzü gülecek.

Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol, "30 ülkenin katıldığı İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın hemen ardından ABD’de düzenlenen Coverings Fuarı'nda da Türk mermer sektörünün yüzünün güleceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

4-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Coverings Fuarıyla ilgili konuşan Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol, işlenmiş mermer ihracatımızda önemli bir ülke konumunda olan ABD’de Türk mermerine olan ilginin artacağına inandığını söyledi. Ersoy Erol "İzmir Doğal Taş Fuarı’nın ardından son 3 senedir durgun geçen blok satışları Çinlilerin alıma başlaması ile birlikte hız kazandı. Ayrıca Hindistan’da uygulanan kotanın da kalkmasıyla blok piyasasının hareketliliği fuara yansıdı. Şu an Çinliler alım yapmak için ocaklarda yatıp kalkıyor… ABD'de de Türk mermercinin yüzü gülecektir. Plaka ve ebatlı olarak İşlenmiş mermer için ABD'nin de olumlu geçeceğine inanıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir