Türk yatırımcılardan Dubai Gayrimenkul Fuarı’na ilgi

11-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Dubai Gayrimenkul Fuarı'na bu yıl 50 Türk firmasının katılması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ONUR SORKUN 

İSTANBUL - Dubai Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (IPS), bu yıl 11-13 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. İş hacmi 100 milyar doları bulacağı öngörülen fuara Türkiye’den katılacak firma sayısının bu yıl 50’ye yükselmesi bekleniyor. 

Fuarın Türkiye temsilcisi LMG Global Yatırım CEO’su Gökhan İlgar, “Dünya genelinde 145 ülkeden 500’den fazla katılımcı beklediğimiz fuara, 25 bin nitelikli yatırımcının gelmesi öngörülüyor” dedi. 

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un himayesinde fuarla eş zamanlı olarak Dubai Yatırım Kongresi de (AİM) düzenleyeceklerinin altını çizen İlgar, Dubai Yatırım Kongresi’nin ülkeler ve şirketler için enerji, sağlık, eğitim, ulaşım ve gayrimenkul gibi sektörlerle ilgili küresel iş fırsatları sağlaması bakımdan dünyanın takip ettiği büyük organizasyonlar arasında yer aldığını dile getirdi. Bir önceki kongreye 140 ülkeden 100 devlet adamı ve 15 bin delege katıldığını aktaran İlgar, kongrede 3 bin kişinin yüz yüze görüşme fırsatı yakaladığını anlattı. 

İlgar, “Fuara bu yıl geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla Türk firması katılacak. Firmalar sıcak satış yapacak hem de Türkiye’de yabancı yatırım ortaklığında yeni emlak projeleri geliştirme imkânı yakalayacak” dedi. 

‘Her türlü işbirliğine hazırız’ 

Dubai Yatırım Kongresi CEO’su Davud el-Şezavi de IPS’nin tüm dünyada bilinen çok önemli bir gayrimenkul fuarı olduğunu belirterek, 15 yıldan fazla bir süredir gayrimenkul sektörüyle ilgilendiklerini söyledi. 

Fuarla birlikte yapılan yatırım kongresinin önemine değinen Şezavi, “Fuarın katılımcılarına çok önemli satış imkanları sağlıyoruz. Fuara aralarında devlet başkanlarının olduğu çok önemli konuklar katılıyor. Sadece alıcılar bulunmuyor” dedi. 

Şezavi, fuarın alıcı ile satıcının bire bir görüşebildiği en büyük platform olduğunu ifade ederek, “Şu anda farklı ülkelerden katılacağını belirten kişi sayısı 15 bin. Türkiye’den de ciddi katılımcılar bekliyoruz. Yatırım ajansları olsun yatırımcılar olsun katılmak isteyen herkesle her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.