Turkcell ve Nokia'dan 'Ovi'de işbirliği

Turkcelliler, cihazları üzerinden en gelişmiş internet servislerine ulaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell ve Nokia, Nokia'nın tüm dünyada kullanıcılara sunduğu Ovi servisleri üzerinde işbirliği olanaklarının geliştirilmesi yönünde anlaşma imzaladı.

Nokia'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında Telefonica, Orange, TIM, Telenor gibi operatörlerle işbirliği yapan Nokia, Türkiye'de ilk kez Turkcell ile anlaşma imzalamayı tercih etti.

Turkcell ve Nokia, Nokia'nın tüm dünyada kullanıcılara sunduğu ve Fince kapı anlamına gelen Ovi servislerine yönelik işbirliği araştırmaları yapmak üzere anlaşma (Memorandum of Understanding) imzaladı. Turkcell ve Nokia, Turkcell kullanıcılarının yararlanabileceği Ovi servisleri için karşılıklı inceleme ve araştırma yapacak. Anlaşma ile Turkcell kullanıcıları, cihazları üzerinden en gelişmiş Internet servislerine en kolay şekilde ulaşma fırsatı yakalayacak. Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong da açıklamasında şunları ifade etti:

"Sektörümüz, İnternet odaklı deneyimlere giderek daha da yaklaşıyor. Ovi de, Nokia'nın İnternet ile mobiliteyi bir araya getirme vizyonunu yansıtıyor. Bu İnternet yolculuğuna, Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon operatörlerinden Turkcell ile devam etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğinin geniş bir servis yelpazesine getireceği kolay erişim sayesinde, kullanıcıların mobil cihazlarını kullanım alışkanlıklarını geliştirip, Web 2.0 deneyimiyle hayatlarını zenginleştireceğiz."