Turkcell'den "Çiftçi Birliği" hizmeti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, tarımsal üreticiler ve hayvan yetiştiricileri için sunduğu hizmetleri "Turkcell Çiftçi Birliği" çatısı altında birleştirdiğini bildirdi. Türkiye'nin üreticilerini daha da güçlendirmeyi hedefleyen Çiftçi Birliği ile Turkcell'li çiftçiler Türkiye'de bir ilk olarak köy bazında hava durumu bilgisine ulaşabileceği buna ek olarak, üreticilerin tarımsal desteklere ilişkin bilgilere, hastalık erken uyarı mesajları, Turkcell Tarım Doktoru servisiyle tarla ve ürüne özel hizmetlerden faydalanabileceği belirtildi. 

Tarımsal üretim ve traımsal verimliliğe doğru teknoloji kullanımı ile katkı sunuyoruz
Üç yıldır Turkcell Çiftçi Paketi altında sundukları hizmetlerle ekimden hasada tüm dönemlerinde tarımsal üreticilerin yanında yer aldıklarını ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, "Bugünden itibaren sunduğumuz hizmet ve ürünleri üreticilerimizin tarla ve bahçelerinde bereketlerine bereket katacak teknolojik yeniliklerle geliştirerek Turkcell Çiftçi Birliği çatısı altında topluyoruz. Türkiye'de bir ilk olarak köy bazında hava durumu tahminlerini paylaştığımız servisimiz, devletin sunduğu tarımsal destekler hakkında kolay bilgi almalarını sağlayan Tarımsal Destek Bilgi Servisi, tarla/ürün bazında kişiselleştirilmiş yetiştiricilik ve zirai danışmanlık hizmeti sunan Turkcell Tarım Doktoru servislerimiz çiftçilerimiz için verimlilik artışı konusunda önemli adımlar olarak öne çıkıyor. Ülkemizde toprağın verimini artıracak çözümlerle hem üreticilerin yaşam kalitesini artırmak hem de genel olarak ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak temel hedeflerimizden biriydi. Turkcell Çiftçi Birliği çatısı altındaki hizmetlerimizle bu hedefe daha fazla katkıda bulunacak, çiftçilerimiz için hayatı daha kolay hale getireceğiz" dedi. 

Turkcell çiftçi birliği üyelerine sağlanan kolaylıklar
Verilen bilgiye göre, "Bulundukları ilçenin nem ve rüzgar durumu, don bilgisi ve yağış miktarı gibi ayrıntıları içeren 3 günlük hava tahmini raporu ve tarımla ilgili genel haberler Turkcell Çiftçi Birliği üyelerinin cep telefonlarına ücretsiz olarak ulaşıyor. Bunun yanı sıra aylık yalnızca 50 kuruş karşılığında köyün hava durumu, ilçeyle ilgili haberler, hastalık erken uyarı mesajları, birlik ve kooperatiflerle ilgili bilgiler, ürüne özel eğitim ve ipuçları, ürüne özel hibe ve haberler, hal ve borsa fiyatları da çiftçilerin bilgisine sunuluyor. Köy bazında hava durumu bilgisi almak için KOYHAVA yazarak, ürüne yönelik bilgi paketlerinden yararlanmak için ürün adını yazarak 6609'a göndermek gerekiyor. Turkcell Tarım Doktoru servisi ile tarlasını ve yetiştirdiği ürünü kaydettiren tüm Turkcell'li çiftçiler, ürünlerinin evre geçişlerini ve bu evrelerde ürünlerin olması gereken fiziksel durumunu takip edebiliyor. Turkcell'li çiftçiler; Ürüne ve tarlaya özel teknik yetiştiricilik programı, gübreleme programı, ilaçlama, sulama, bölgesel bazda hastalık ve zararlılara karşı erken uyarılar, 8099 Tarımsal Destek Hattı'ndan yaralanabiliyor. Aynı zamanda, sahadaki Tarım Doktoru bayileri ve ziraat mühendisleri ile gerektiğinde yerinde inceleme ve teşhis ve tanı hizmeti alabiliyor. PTT şubeleri aracılığıyla indirimli toprak ve ürün analizleri ile anlaşmalı Shell bayilerinde tüm sene geçerli yüzde 5 akaryakıt indirimi gibi konularda da Turkcell'li çiftçiler, Tarım Doktoru'nun olanaklarından faydalanabiliyorlar." 
Ayrıca Tukcell, işini geliştirmek isteyen tarımsal üreticiler için sunulan fırsatları daha kolay bulunabilir hale getiren Turkcell Çiftçi Birliği, turkcell.com.tr ya da 8099 çağrı merkezi üzerinden devlet tarafından verilen tarımsal desteklerin sorgulanabildiği Tarımsal Destek Bilgi Servisi'ni de ücretsiz olarak çiftçilerin hizmetine sunduğunu aktardı. Turkcell Çiftçi Birliği'ne üye olmak için CIFTCI yazıp 2222'ye ücretsiz bir SMS göndermek yeterli oluyor.