Türkiye Finans'tan 'SMS'le güvenli para transferi”

SMS şubesinden para transfer işlemleri, Turkcell yada Avea mobil imzayla gerçekleştirebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Finans, SMS ile güvenli para transferi hizmeti başlatıyor.

Türkiye Finanstan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de "ilk kez" tüm GSM operatörlerinin mobil imza uygulamalarını bir arada kullanan bankanın 'SMS ile güvenli para transferi' hizmeti başlattığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Finans müşterileri, elektronik imza hizmetini sunan tüm GSM operatörleri üzerinden kısa mesaj servisini kullanarak güvenli bir şekilde para transferi işlemi gerçekleştirebilecek. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa uygun olarak geliştirilmiş ve ıslak imza yerine geçen mobil imza uygulamasını SMS alt yapısıyla birleştiren Türkiye Finans, SMS şubesinden para transfer işlemlerini Turkcell ya da Avea mobil imza ile kolayca gerçekleştirebilecek. Türkiye Finans internet şubesi müşterileri, daha önce tanımladıkları alıcılara 7 gün 24 saat SMS yolu ile para transferi yapabilecek."

Türkiye Finans SMS şubesinden hesap ve kredi kartı bilgilerinin günün her saati, bir SMS gönderilerek öğrenilebileceği belirtilen açıklamada, "Türkiye Finans müşterileri cep telefonlarından Türkiye Finansa ait 0 532 444 2 444 numarasına kısa mesaj göndererek hesap bakiyesi, kredi kartı ekstre borcu, dönem içi harcama ve son ödeme tarihi, üye iş yeri POS bloke, döviz kuru bilgilerine 7 gün 24 saat ulaşılabiliyor" denildi.

Açıklamada, Türkiye Finans müşterilerinin SMS bankacılığı hizmetlerinden GSM operatörünün SMS tarifesi dışında her hangi bir ücret ödemeden yararlanabileceği, kullanılan cep telefonunun banka sisteminde kayıtlı olmasının yeterli olduğu belirtildi.