Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan 'zam' açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin, gerek İstanbul'da gerek Ankara'da uygulanan fiyatın, yeni bir zam anlamına gelmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin, gerek İstanbul'da gerek Ankara'da uygulanan fiyatın, yeni bir zam anlamına gelmediğini belirterek, "Ankara'da 2 yıl önce fiyat 1 lira olarak belirlenmişti ancak rekabet nedeniyle 75 kuruştan satılıyordu. Fırınların maliyetleri arttı, rekabet yapan insanların artık dayanacak gücü kalmadı. Normal tarifeyi uygulamaya başladılar " dedi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmeğe zam yapıldığına ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Ekmeğin fiyatında yeni bir artışın söz konusu olmadığını dile getiren Balcı, daha önce de ekmeğin kilogram fiyatının 5 lirayı geçmeyeceği yönünde açıklamalarının olduğuna dikkati çekti. 

Balcı, şu anda hiçbir yerde ekmeğin kilogram fiyatının 5 liranın üzerinde satılmadığını dile getirerek, İstanbul'da daha önce de 250 gram ekmeğin 1,25 liraya satıldığı ilçeler bulunduğunu, şimdi artan maliyetler nedeniyle bu ilçelerin sayısının arttığını bildirdi. 

'Ekmeğin şu an 1 lira olan fiyatı 2 yıl önce belirlenmişti'

Ankara'da da 2 yıl önce fiyatın 1 lira olarak belirlendiğini ancak rekabet nedeniyle 75 kuruştan vatandaşlara satıldığını ifade eden Balcı, "Şimdi Ankara'daki fırınlar o belirlenen 1 lirayı uyguluyorlar. Ankara'da bir fiyatlanma olmadı, İstanbul'da da olmadı. Ekmek kilogram fiyatının ağırlıklı olarak 4-5 lira arasında değiştiğini söylemiştik" diye konuştu.