'Türkiye güvenlik sektörünün büyüklüğü 12 milyar TL'

Securitas'ın Türkiye Güvenlik Teknolojileri Koordinatörü Erdal, Türkiye'de güvenlik sektörünün pazar büyüklüğünün 12 milyar lira olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsveç güvenlik firması Securitas'ın Türkiye Güvenlik Teknolojileri Koordinatörü Emre Erdal, güvenlik sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik sektöründe global pazar büyüklüğünün yaklaşık 80 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdal, Türkiye'de ise bu rakamın 12 milyar lira civarında olduğunu söyledi.

Sektörün, küresel büyümeye paralel bir gelişim gösterdiğini ifade eden Erdal, "Hizmetlerimize olan talep, global ekonomik gelişme, sosyal ve demografik trendler ile yakın ilişki içindedir. Global ekonomi büyüyüp geliştikçe sonuçları bize pozitif olarak yansır." şeklinde konuştu.

Güvenlik hizmetleri sektörünün geleceğinin teknolojiyle yakın ilişki için olduğunu da belirten Erdal, şirketlerin personel almak yerine teknolojiye yönelik yatırımlar yapmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Erdal, "Firmalar artık güvenlik görevlisine ödeyemeyecek hale geliyorlar. Çünkü her ay bir ödeme yapılıyor. O yüzden daha ekonomik daha etkin çözümlere gitmesi gerekmekte. Güvenlik sektörünün gidişi bu yönde. Güvenlik görevlisi alımı yavaşlayacak." diye konuştu.

Erdal, "ABD'deki evlerin yüzde 20'sinde alarm sistemi var. Bu rakam Avrupa'da yüzde 7, Türkiye' de ise yüzde 2. Türkiye'de daha kurulacak çok sistem var. Yeni yapılan evler ile beraber bu ihtiyaç da artıyor." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir