Türkiye İMSAD, 38. Yapı Fuarı başlıyor

Türkiye İMSAD bu yıl 38. Yapı Fuarına 50 sanayici ve 10 sektör derneğiyle katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çimentodan boyaya, demir-çelikten seramiğe, camdan ısıtma-soğutma ürünlerine kadar 30 farklı alt sektörü temsil eden Türkiye İMSAD, 21-25 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, Yapı Fuarı'nın inşaat malzemeleri sektörünün bölgedeki en büyük buluşma ve iş platformu olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası içerikteki etkinlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari bağlantılar kurmaya imkan sağlayan platformları ile fuarın sektöre ivme kazandırdığını kaydetti. 

Hinginar, Türkiye İMSAD'ın bu yıl odaklandığı öncelikli konulardan birisinin Türkiye inşaat sektörü için yeni bir stratejik yol haritasının belirlenmesi ve bu kapsamda ülkenin acil ihtiyacı olan Ulusal Bina Yönetmeliği'nin bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade ederek, şunları aktardı: 

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yakın dönemde düzenleyeceğimiz çalıştay, bu konuda atılacak önemli adımlardan birisi olacaktır. Türkiye ekonomisindeki göstergeler 2015'in zor bir yıl olacağına işaret ediyor. Bu nedenle sektör paydaşları olarak hedefimiz, ilgili tüm kamu birimleri ile iş birliğine gitmek ve dış pazarlar kadar yaşamsal öneme sahip olan iç pazarda da güvenli ve sürdürülebilir yapı sistemlerinin kurulması için gereken düzenlemelerin bu yıl yürürlüğe girmesini sağlamaktır." 

Hinginar, büyüyen kamu yatırımları başta olmak üzere Kazakistan gündemindeki tüm yapı işlerinde, Türk müteahhitlerinin ve inşaat malzemesi üreticilerinin daha etkin olabileceklerini belirtti. 

Yapı Fuarı kapsamında düzenlenen "İş Geliştirme Platformu"nun bu yıl konuk ülke toplantısında, Kazakistan ile iş birlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmaların ele alınacağını aktaran Hinginar, "Kazakistan 2014 yılında 15 milyar doları aşkın inşaat harcaması gerçekleştirdi ve 6,9 milyar dolar inşaat malzemesi ithal etti. Bu rakamlar da Türkiye'nin Kazakistan'a inşaat malzemeleri ihracatı açısından ne kadar büyük ve potansiyel bir pazar olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.