Türkiye, ISH 2017'de partner ülke olacak

Türkiye, Frankfurt'ta iki yıl arayla düzenlenen dünyanın önde gelen iklimlendirme fuarı ISH 2017'ye partner ülke olarak katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, dünyanın önde gelen iklimlendirme fuarlarından Banyo, Yapı, Enerji, Klima ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Fuarı (ISH) 2017'de partner ülke olacak. 

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başkanı Zeki Poyraz, dünya genelinden 2 bin 465 firmanın katıldığı ISH 2015'i 197 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye'nin bu yılki fuara İtalya'nın ardından en yüksek katılım sağlayan ikinci ülke olduğunu dile getiren Poyraz, "Ülkemiz firmalarının yoğun ilgi gösterdiği fuarda Türk iklimlendirme sektöründen 104 firma yer aldı. Çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştiren firmalarımız, 'Türk malı' imajına yönelik de yoğun bir reklam ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Frankfurt Havalimanı ve şehir merkezindeki taksilerde tanıtım görselleri sergilenirken, fuar alanında da çeşitli reklam çalışmaları yapıldı" şeklinde konuştu.

Poyraz, Almanya'nın dünyanın en büyük iklimlendirme ithalatçısı olması nedeniyle fuara ciddi ilgi gösterildiğini anlatarak, şu bilgiyi paylaştı:

"Türkiye'nin fuarda partner ülke olması için gösterdiğimiz çabalar sonuç verdi. Fuarın düzenleyicisi Messe Frankfurt yetkilileri, haziranın sonunda yaptığı toplantıda Türkiye'nin ISH 2017'de partner ülke olmasına oy birliğiyle karar verdi. Fuara partner ülke olmamız, ülkemizin ve sektörümüzün yurtdışında tanıtılması açısından önemli bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmek için fuar idaresiyle örnek çalışma yapacağız."