Türkiye ruhen girişimci ancak iştah azalıyor

Amway Global Girişimcilik Araştırması’nın 2015 sonuçlarına göre, Türkiye toplumu ruhen girişimci ancak girişimciliğe destek dünyada artarken Türkiye’de gerileme gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sedat Alp - İZMİR

Dünyanın önde gelen doğrudan satış şirketi Amway’in, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 44 ülkede girişimcilik eğilimlerini araştırdığı, ‘Amway Global Girişimcilik Araştırması 2015’e göre, Türkiye girişimcilik ruhu endeksinde dünyada 10. sırada yer aldı. Araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl girişimciliğe destek dünyada yüzde 43’ten 75’e çıkarken, Türkiye’de ise kendine özgü olumsuz koşullar nedeniyle yüzde 58’den yüzde 39’a geriledi.

Türkiye’de girişimciliğe ilginin en yüksek olduğu bölge yüzde 66 ile Doğu Anadolu olurken, onu yüzde 63 ile İç Anadolu, yüzde 61 ile Marmara izliyor. Ege ise yüzde 51 ile girişimciliğe karşı en az olumlu tutum sergileyen bölge. 6 yıldır 44 ülkede girişimcilik araştırması yapan Amway, 2015 çalışması için de dünyada 50 bin, Türkiye’de ise bin 235 kişiyle görüşerek ‘Amway Global Girişimcilik Araştırması 2015’i hazırladı. Çalışmanın Türkiye’yi ilişkin sonuçları, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Odası ve Amway işbirliğinde düzenlenen panelde açıklandı.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir